Головна Новини Суспільство Наука та освіта ЗНО під час карантину: абітурієнтам зроблять поблажку
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗНО під час карантину: абітурієнтам зроблять поблажку

Стало відомо, що поріг складання ЗНО знизять через карантин

30 червня 2020, 16:26 comments2079
Поділіться публікацією:

Поріг складання зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) цього року в Україні буде меншим за 21 бал – завдячувати абітурієнти мають карантину. Про це розповіла заступник директора Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко "РБК-Україна".

ЗНО під час карантину: абітурієнтам зроблять поблажку

Так, знизити пороговий бал планують через епідеміологічну ситуацію. Рішення приймуть до того, як учасники отримають результати. У 2019 році поріг становив 21 бал, а цього року на пробному тестуванні – 19.

"Якщо минулого року учасник, який набрав 19, не міг подавати документи на вступ, то цього року зможе, якщо встановимо такий поріг. Це саме через карантин. Адже було складно навчатись. Ми це усвідомлюємо", — розповіла Вакуленко.

За її словами, поріг зазвичай встановлюється через три тижні після проведення тестувань.

Нагадаємо, ЗНО цього року в Україні проходитиме за новими правилами через епідемію: пересування по стрілках і маски на вході.

Також раніше "Коментарі" розповідали, кому в Україні дозволили не здавати ЗНО цього року. Це стало ймовірним завдяки тому, що президент Володимир Зеленський підписав закон, котрий звільняє від проходження державної підсумкової атестації випускників шкіл 2020 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини