Головна Новини Суспільство Скандали Журналісти знайшли корупційну схему Міноборони щодо закупки харчів для військових
commentss НОВИНИ Всі новини

Журналісти знайшли корупційну схему Міноборони щодо закупки харчів для військових

Міноборони України звинувачують у можливому "пилянні" 4 млрд гривень на закупівлях продуктів харчування для військових.

21 січня 2023, 17:31 comments2607
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Українські журналісти отримали угоду від джерела ЗСУ про послуги організації харчування у 2023 році для військових частин. Як виявили журналісти, ціни на закупівельні продукти в кілька разів вищі ніж у звичайних супермаркетах України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на ZN.UA.

Журналісти знайшли корупційну схему Міноборони щодо закупки харчів для військових

Міністр оборони України Олексій Резніков. Фото з відкритих джерел

Угода була укладена 23 грудня 2022 року на суму в 13,16 млрд гривень. І вона стосується харчування військових у Житомирській, Київській, Сумській, Полтавській, Чернігівській та Черкаський областях.

Як стверджують журналісти ZN.UA ціна на найбільші товари харчування були завищенні в 2-3 рази. За угодою Міністерство оборони України купує яйця по 17 грн за штуку, тоді як ціна в київських магазинах складає близько 7 грн. Картоплю для військових купують по 22 грн, а її роздрібна ціна складає 8-9 грн. Націнки також стосуються м'яса. За угодою стегно курки Міноборони закуповує за 120 грн, а в магазинах ціна складає 80 грн.

Як запевняє громадський діяч у галузі боротьби з корупцією Віталій Шабунін контракт був укладений з ненадійною компанією ТОВ "Актив компані". 

"Фірма має статутний капітал у тисячу гривень і зареєстрована за адресою масової реєстрації у Києві. В 2021 року податкова анулювала їй свідоцтво платника ПДВ (через відсутність поставок і ненадання декларацій)", – пише Віталій Шабунін.

Шабунін також додає, що в Резнікова зараз є два варіанти, як вчинити.

"Або Резніков спростовує інформацію журналістів, оприлюднивши цей контракт з нормальними цінами, або Резніков оприлюднює заяву про відставку", — вважає Шабунін.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Зеленський розкритикував Олафа Шольца.

Також "Коментарі" писали про українського політика, який закликає не боятись Путіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

21 січня 2023, 18:46

Ми ще шукаємо зацікавлених у тривалій війні. Дивуємося чому головні крикуни про безпідставний напад, є головними вигодонабувачами з центрами життєвих інтересів поза Україною. Вже 120000 загиблих вояків ЗСУ стали ціною цих розкрадачів країни. Де найбільші герої гинуть або впавши на дитсадок або лишаючи інші руїни: Маріуполь Бахмут тощо.


Новини