Головна Новини Суспільство Скандали "Я не можу назвати їх українцями": Фаріон потрапила в скандал через заяви про солдатів ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

"Я не можу назвати їх українцями": Фаріон потрапила в скандал через заяви про солдатів ЗСУ

Ірина Фаріон розкритикувала російськомовних військових, які не говорять українською мовою.

6 листопада 2023, 15:16
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Українська мовознавиця Ірина Фаріон виступила проти того, щоб українські військові говорили російською мовою. Народна депутатка 7-го скликання закликала таких людей називати "руськими".

"Я не можу назвати їх українцями": Фаріон потрапила в скандал через заяви про солдатів ЗСУ

Ірина Фаріон потрапила у мовний скандал. Фото з відкритих джерел

Ірина Фаріон під час розмови з журналісткою Яніною Соколовою розкритикувала російськомовних солдатів ЗСУ. Мовознавиця вказала на 29 статтю закону України та закликала дотримуватись її.

"Я категорично цього не приймаю. Ви, хлопці, знаєте, що таке дисципліна в армії? Якщо в армії немає дисципліни, то немає армії, це зброд тоді", — критикує Ірина Фаріон російськомовних військових.

Яніна Соколова наголосила, що попри російську мову бійців з полку "Азов", їх не можна назвати "кацапами". На це Ірина Фаріон відповіла та закликала називати таких українських військових "руськими".

"Я не можу назвати їх українцями. Якщо вони не говорять українською мовою — то нехай себе назвуть руськими", — заявила Фаріон та додала, що "якщо вони такі великі патріоти — покажіть свій патріотизм".

Переглянути уривок з критикою Ірини Фаріон російськомовних військових в Україні можна нижче:

У соцмережі більшість користувачів негативно відреагували на критику мовознавиці Ірини Фаріон.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Олексій Арестович заявив про критику в бік головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного через його статтю для видання The Economist.

Також "Коментарі" писали про соціологічне дослідження компанії Active Group щодо мовного питання. Респондентів запитали, чи існує сьогодні мовна проблема в Україні та скільки українців виступають за послаблення українізації. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини