Головна Новини Суспільство Скандали ВСП розставила крапки над "і" у конфлікті 59-ї бригади
commentss НОВИНИ Всі новини

ВСП розставила крапки над "і" у конфлікті 59-ї бригади

Розслідування конфлікту в 59-й бригаді: виявлені управлінські недоліки, але не злочинні накази

26 липня 2024, 20:01
Поділіться публікацією:

Військова служба правопорядку ЗСУ (ВСП) завершила розслідування щодо 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка, спровоковане зверненням парамедикині Катерини Поліщук ("Пташки") до президента Зеленського. Висновок: командир бригади Богдан Шевчук не видавав злочинних наказів, але виявлені серйозні управлінські недоліки.

ВСП розставила крапки над "і" у конфлікті 59-ї бригади

Конфлікт у 59 бригаді: в ВСП розкрили результати перевірки. Фото Фокус

Слідчі ВСП провели масштабну перевірку, опитавши військовослужбовців бригади, проаналізувавши бойові документи та оцінивши загальну організацію виконання завдань. Звинувачення Поліщук у видачі Шевчуком злочинних наказів не підтвердилися.

Однак, розслідування виявило низку проблем в управлінні бригадою, які могли негативно вплинути на її боєздатність. Йдеться про недоліки в комунікації, координації та прийнятті рішень на різних рівнях командування.

"Робоча група не виявила випадків видання злочинних наказів. Водночас, встановлено окремі факти управлінських рішень та чинники, які можуть негативно впливати на хід виконання бойових завдань військовою частиною", — йдеться у повідомленні ВСП.

У зв'язку з цим, керівництво ЗСУ вжило заходів для виправлення ситуації. Деякі посадові особи бригади вже притягнуті до відповідальності, але деталі щодо покарань не розголошуються.

Раніше "Коментарі" писали, Катерина Поліщук, відома під позивним "Пташка", була змушена припинити співпрацю з цією бригадою через нелюдське та непрофесійне ставлення Шевчука. Однак, за її словами, не всі військовослужбовці мають можливість залишити бригаду через злочинні накази, які спрямовані лише на "здобування додаткових зірочок цією людиною"



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини