Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скандал в 59-й ОМПБр: парамедикиня "Пташка" звернулася до Зеленського
commentss НОВИНИ Всі новини

Скандал в 59-й ОМПБр: парамедикиня "Пташка" звернулася до Зеленського

За словами "Пташки", командир бригади проявляв нелюдське ставлення до своїх підлеглих.

14 липня 2024, 18:05 comments1199
Поділіться публікацією:

 Захисниця "Азовсталі" Катерина Поліщук, відома під позивним "Пташка", звернулася до президента України Володимира Зеленського з проханням провести службове розслідування щодо дій командира 59-ї окремої мотопіхотної бригади Богдана Шевчука. Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

Скандал в 59-й ОМПБр: парамедикиня "Пташка" звернулася до Зеленського

Катерина Поліщук (фото з відкритих джерел)

Катерина Поліщук зазначила, що більше року вона, як парамедик, перебувала в зоні бойових дій разом із 59 ОМПБр ім. Якова Гандзюка. Вона підкреслила, що під час їхньої співпраці бригадою командували Вадим Олегович Сухаревський та Максим Олександрович Стеценко, які були професіоналами своєї справи.

Однак, як зазначила військовослужбовиця, через посадові рішення та "родинні зв'язки" вищого військового керівництва Богдан Шевчук був призначений командиром 59 ОМПБр у квітні 2024 року.

"Оскільки тисячі військовослужбовців досі залишаються виконувати бойові завдання в зоні ведення бойових дій під керівництвом Шевчука, прошу Вас, пане Верховний Головнокомандувачу, звернути увагу та провести службову перевірку за фактами злочинних наказів, свідомої недбалості, нехтування життям та здоров’ям особового складу, дій, що призвели до гибелі великої кількості військовослужбовців, в тому числі з високих керівних посад, егоїзму, сліпого кар’єризму, усунення всіх "незгодних" командирів, пригнічення бойового духу та приниження особового складу повною байдужістю до основної мети військовослужбовців та його, як командира, у війні з ворогом", — наголосила вона.

Катерина підкреслила, що через нелюдське та непрофесійне ставлення Шевчука, вона була змушена припинити співпрацю з цією бригадою. Однак, за її словами, не всі військовослужбовці мають можливість залишити бригаду через злочинні накази, які спрямовані лише на "здобування додаткових зірочок цією людиною".

"Прошу вжити заходів та усунути від прийняття важливих військових рішень людей, які не зацікавлені у збереженні особового складу, виконанні завдань та перемозі. Військова честь та честь офіцера — не пусті слова. Принаймні такими вони не повинні бути", — додала вона.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Безугла заявила, що Сирський готовий підписати документи щодо капітуляції України

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини