Головна Новини Суспільство події Розпочалася перевірка скандальної 59-ої бригади, де «зникають люди»
commentss НОВИНИ Всі новини

Розпочалася перевірка скандальної 59-ої бригади, де «зникають люди»

Катерина Поліщук «Пташка» говорить, що тепер треба дочекатися результатів перевірки

17 липня 2024, 13:19
Поділіться публікацією:

Комісія розпочала перевірку 59-ої бригади, довкола якої кілька днів тому виник скандал, про це у Фейсбуці повідомила Катерина "Пташка" Поліщук.

Розпочалася перевірка скандальної 59-ої бригади, де «зникають люди»

Катерина "Пташка" Поліщук

"Ми чекаємо результатів перевірки. Це була основна моя мета. Не звинувачувати, не викликати суспільну ненависть чи цькування, а по закону розібратись та вжити заходів. На цьому етапі я свою роботу зробила", — сказала Поліщук.

Окрім того, вона відповіла на закиди офіцера бригади Сергія Цехоцького про її некомпетентність у питанні.

"Для тих, хто розказує, що потрібна вища спеціалізована освіта та досвід, щоб оцінювати такі речі, нагадую, в Україні діє свобода слова. І слово — це єдиний законний метод звернути увагу на проблему, що склалась. Можливо, якби я була дівчинкою з вулиці, то моє звернення було б недоцільним. Але половину своєї служби я провела в окопі, половину — в командуванні людьми. Тому мої три роки військового досвіду на різних рівнях дозволяють мені не оцінювати такі речі, а звертатися до людей з спеціалізованою освітою та повноваженнями, щоб вони зробили це більш професійно. Особливо смішно це чути від людей, які не брали безпосередньої участі ні в бойових діях, ні в командуванні. Навіть, якщо мою службу добровольцем вони називають волонтерством", — відзначила Поліщук.

При цьому, вона підкреслила, що цілком розуміє ті ризики, на які себе наразила.

"Але краще так, ніж все життя боятись і мовчати. Безглузді невиправдані втрати коштують для мене і країни в сотні разів більше, ніж моя безпека і спокій", — додала парамедик.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Катерина Поліщук, яка відома під позивним "Пташка", звернулась до президента з проханням повести службове розслідування щодо діяльності командира 59-ї окремої мотопіхотної бригади за фактом злочинних наказів. При цьому інформацію від "Пташки" підтвердили рідні військових, які із цього приводу опублікували відкрите звернення до керівництва країни.

При цьому у ЗСУ розкритикували "Пташку" і заявили, що вона не має жодного стосунку до бригади, а закріплена там просто як волонтер.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини