Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ЗСУ дорікнули «Пташці» за 59-у бригаду і порадили йти писати заяви в кабінети
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЗСУ дорікнули «Пташці» за 59-у бригаду і порадили йти писати заяви в кабінети

Покровський напрямок, де воює бригада, найгарячіший, там штурми ідуть цілодобово

15 липня 2024, 19:39
Поділіться публікацією:

Офіцер бригади Сергій Цехоцький дорікнув парамедику Катерині Поліщук "Пташці" за те, що вона публічно звернулася до президента із закликом перевірити, що відбувається у 59-ій окремій мотопіхотній бригаді імені Якова Гандзюка. В коментарі Liga.net він відзначив, що існує дуже багато непублічних способів, як можна донести інформацію.

У ЗСУ дорікнули «Пташці» за 59-у бригаду і порадили йти писати заяви в кабінети

Катерина "Пташка" Поліщук

"Якщо до ефективності командування є питання — є багато непублічних способів організувати перевірку. Є гарячі лінії, є прямі кабінети, куди можна зайти і написати письмове звернення. Але публічні дописи — недоречні", — підкреслив Цехоцький.

При цьому він додав, що "Пташка" не служить у бригаді, а закріплена лише за одним із підрозділів як волонтер. Саме тому, підкреслив офіцер, щоб висувати такі звинувачення, необхідно мати доступ до інформації, зокрема з оперативними даними та допуском до держтаємниці

Окрім того, Цехоцький підкреслив, що неможливо розголошувати точну кількість втрат підрозділу, адже інтенсивність боїв у бригади останніми місяцями збільшилась у понад три рази. 

"Тільки за червень місяць підрозділи бригади ліквідували 2969 окупантів. У нас, на жаль, також є втрати, але вони неспівставно менші", — стверджує Цехоцький.

Також військовий наголосив, що Покровський напрямок наразі є найбільш гарячим, тому штурми там можуть тривати цілодобово.

"При цьому зараз росіяни наступають абсолютно по всій лінії фронту одночасно. Раніше такого не було. Але ситуація лишається контрольованою", — підсумував офіцер.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Катерина Поліщук, яка відома під позивним "Пташка", звернулась до президента з проханням повести службове розслідування щодо діяльності командира 59-ї окремої мотопіхотної бригади за фактом злочинних наказів.

При цьому інформацію від "Пташки" підтвердили рідні військових, які із цього приводу опублікували відкрите звернення до керівництва країни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини