Головна Новини Суспільство Скандали В Україні заарештували скандального воєнкома: величезний розмір застави
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні заарештували скандального воєнкома: величезний розмір застави

Як стало відомо завдяки журналістам, на мати Євгена Борисова наприкінці 2022 року придбана вілла у Іспанії

25 липня 2023, 22:40 comments1178
Поділіться публікацією:

Печерський районний суд Києва відправив під варту екс-начальника Одеського обласного Територіального центру комплектування Євгена Борисова на два місяці з можливістю внести заставу у розмірі 150 мільйонів гривень. Про це повідомляють "Коментарі".

В Україні заарештували скандального воєнкома: величезний розмір застави

Євген Борисов у суді

Під час обрання запобіжного заходу адвокати стверджували, що у грудні 2022 та січні 2023 року тодішний воєнком перебував в Іспанії на реабілітації. Він лікувався за власні кошти та легально виїхав за кородон. За словами самого Борисова, у нього будь-якої миті може обірватися тромб і він може померти, тому заарештовувати його не можна. Також під час судового засідання Борисов демонстрував свої травми та наслідки від вогнепального поранення. 

За його словами, він не переховувався, як стверджують прокурори, а сам приїхав до Києва, щоб піти з адвокатами до ДБР і сам хотів отримати повідомлення про підозру у ДБР.

Окрім цього, він, стверджувала сторона захисту, добровільно надав НАЗК документи походження коштів. 

Нагадаємо, що 22 червня журналісти УП опублікували відеорозслідування. У ньому вони показали віллу в Іспанії, записану на Борисову матір. Також з'ясувалося, що окрім елітної закордонної нерухомості вона придбала ще й автомобіль Mercedes-Benz EQV майже за 3 млн грн.

Після цього Євген Борисов був звільненний, а Національне агентство із питань запобігання корупції склало обґрунтований висновок щодо його незаконного збагачення на посаді керівника Одеського регіонального центру комплектування. Йдеться про суму 188 мільйонів гривень.

"Тільки один об’єкт, куплений в Іспанії на матір цієї людини, вартує 3,7 млн євро. Це 15 грудня минуло року, коли Україна щоденно була під обстрілами росіян. І таких об’єктів ще кілька. Всі вартістю від пів мільйона євро", — зазначав голова НАЗК Олександр Новіков.

Тим часом, у Держдумі Росії заявили про наближення "великої війни".

У Німеччині розкритикували контрнаступ ЗСУ: що кажуть у Бундесвері.  

А українці зірвали концерт Ані Лорак в Туреччині. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини