Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Держдумі Росії заявили про наближення "великої війни"
commentss НОВИНИ Всі новини

У Держдумі Росії заявили про наближення "великої війни"

У Росії ухвалили поправки до закону, яким розширили можливість збільшення мобілізаційного резерву на два мільйони осіб

25 липня 2023, 20:08 comments5995
Поділіться публікацією:

Голова комітету з оборони Андрій Картаполов російської Держдуми відчитав депутатів, які намагалися відстояти поправки до закону "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", що звільняють від призову військовозобов'язаних, які мають на утриманні дитину-інваліда, батьків із трьома неповнолітніми дітьми. При цьому він заговорив про наближення великої війни. Про це повідомляють "Коментарі".

У Держдумі Росії заявили про наближення "великої війни"

Андрій Картаполов

"Ви голосуватимете за збереження комфортного життя ухилянтів, повторної можливості для них стати героями "взяття" Верхнього Ларса (КПП "Верхній Ларс" на російсько-грузинському кордоні, через який до Грузії поїхали росіяни, які не бажали брати участь у війні проти України — ред.), — заявив Андрій Картаполов. — Цей закон написано під велику війну, під загальну мобілізацію. І зараз цією великою війною вже пахне. А ми всі продовжуємо шукати, кого ж нам звідти прибрати, кого ж захистити... Та не буде кого потім захищати!". 

Варто зазначити, що Держдума все ж таки змінила правила військового призову в РФ — тепер до російської армії можуть призвати з 18 до 30 років, раніше верхня межа призову становила 27 років.

Відповідно до них, призиватимуть до армії в Росії з 18 до 30 років уже з 1 січня 2024 року.

Спочатку передбачалося, що підвищать як нижню, і верхню межу призовного віку, але, згідно з текстом документа, рамки призовного віку просто розширять. При розширенні меж призовного віку під призов потраплять на 2 млн осіб більше, ніж за збереження попередніх рамок з 18 до 27 років — всього до 9,14 млн осіб.

Тим часом, у Путіна розповіли про пропозицію генсека ООН щодо "зернової угоди".

Гордон звернувся до росіян: "Крим влітку горітиме".

А лікарі виявили, що популярний вітамін загрожує чоловікам на рак простати.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

25 липня 2023, 19:24

Порівняти з нашими корумпованими - від 18 до 60. Як сказав Великий Карлик: "До останнього українця". Московія воює, щоб не допустити її мародерства фінаншистами: Гетманцев Яресько Гонтарева, щоб не допустити "демократичного" пожиттєвого Кернеса Труханова Філатова Садового Кличка ..., подібних істот. Україна воює за збереження і повернення до олігархічного корумпованого старого. Так, ще ж усу Эвропу захыщаэ - конституційний обов'язок.


Новини