Головна Новини Суспільство Скандали В Росії знов звинуватили Україну в ліквідації пропагандиста Татарського
commentss НОВИНИ Всі новини

В Росії знов звинуватили Україну в ліквідації пропагандиста Татарського

Він закликав до знищення Української державності, України та всього українського

13 квітня 2023, 10:44
Поділіться публікацією:

За ліквідацією кремлівського пропагандиста Владлена Татарського, який люто ненавидів все українське, стоять нібито українські спецслужби. Таку заяву у росЗМІ зробила сьогодні ФСБ, передають "Коментарі".

В Росії знов звинуватили Україну в ліквідації пропагандиста Татарського

Владлен Татарський закликав до знищення всього українського

Нібито, згідно з поширеною сьогодні в Росії версією, за ліквідацією пропагандиста, який воював зі зброєю в руках проти України, стоїть Юрій Денисов — "член української ДРГ". За версією російських спецслужб, через посередника він передав Дар'ї Треповій вибуховий пристрій, закамуфльований під гіпсовий бюст "воєнкора". Потім пристрій, здетонувавши, знищив Татарського під час творчого вечора у кафе, 2 квітня.

Згідно з версією, яку сьогодні поширили росЗМІ, вибуховий пристрій було передано безпосередній виконавиці ліквідації Дар'ї Треповій за допомогою сервісу доставки. А сам Денисов прибув із Києва у лютому через територію Латвії до московського регіону, де збирав відомості про Татарського. Після ліквідації антиукраїнського пропагандиста, 3 квітня, Денисов вилетів із Росії транзитом через Вірменію до Туреччини.

Цікаво відзначити, що засновник ПВК "Вагнер" Пригожин, з яким пов'язували Максима Фоміна (він діяв під псевдонімом Владлен Татарський), спростував причетність українських спецслужб до його ліквідації. За його версією, це зробили якісь "радикальні сили".

Пізніше відповідальність за ліквідацію Татарського взяла на себе російська Національна Республіканська армія на чолі з опозиційним депутатом Держдуми Іллею Пономарьовим.

2 квітня під час творчого вечора в кафе, що належить засновнику ПВК "Вагнер", здетонував вибуховий пристрій — Владлен Татарський загинув. Після цього російські силовики затримали Дар'ю Трепову, яку підозрюють у тому, що вона принесла вибуховий пристрій, замаскований під бюст Фоміна.

Путін нагородив загиблого пропагандиста орденом.

Експерти розходяться в думках, хто саме міг організувати його знищення. Це могли бути і українська розвідка, і російські спецслужби, і представники російської Міноборони, яку він критикував.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини