Головна Новини Суспільство Скандали Кувалда від Пригожина та пісня чеченського барда: у Росії поховали пропагандиста Татарського
commentss НОВИНИ Всі новини

Кувалда від Пригожина та пісня чеченського барда: у Росії поховали пропагандиста Татарського

Справжнє ім'я Владлена Татарського - Максим Фомін

8 квітня 2023, 21:54
Поділіться публікацією:

Сьогодні на Троєкурівському цвинтарі Москви поховали загиблого пропагандиста Максима Фоміна, відомого під своїм псевдонімом Владлен Татарський. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на відеосюжет Російської служби Бі-Бі-Сі.

Кувалда від Пригожина та пісня чеченського барда: у Росії поховали пропагандиста Татарського

Пригожин приніс на похорон Максима Фоміна (Владлена Татарського) іменну кувалду. Скріншот відео BBC

На похорон прийшли десятки людей. Охорону Троєкурівського цвинтаря було посилено, а під'їзди перекрито. На вході стояли металошукачі. На прощанні з відомим z-пропагандистом стояла почесна варта. Від ПВК "Вагнер", куди після смерті зарахували Максима Фоміна, Пригожин приніс іменну кувалду. На цьому будівельному інструменті, який вагнерівці використали для варварської розправи зі своїм бійцем Євгеном Нужиним, був пам'ятний напис. Він стверджував: "Владлену Татарському від бійців ПВК "Вагнер". Твоя справа живе". Сам Євген Пригожин відвідав церемонію, але швидко поїхав.

На прощанні пролунав перероблений варіант пісні "Вони пішли" чеченського барда Тимура Муцураєва, який оспівував воїнів Ічкерії, які воювали проти російського вторгнення до Чечні.

Похорон відвідали кілька депутатів Держдуми. Труну супроводжували люди в масках та з автоматами. Завершилася церемонія під звуки російського гімну та рушничний салют.

Максим Фомін народився та жив у Макіївці. Його було засуджено українським судом до позбавлення волі за участь у пограбуванні банку. Після захоплення Донбасу проросійськими сепаратистами у 2014 році втік із ув'язнення та приєднався до них. З початком широкомасштабного вторгнення в Україну став знову воювати у рашистському батальйоні "Восток", як співробітник аеророзвідки та "воєнкор". У своїй пропагандистській діяльності в інтернеті він закликав до знищення української державності та всього українського.

2 квітня під час творчого вечора у кав'ярні, що належить засновнику ПВК "Вагнер", здетонував вибуховий пристрій — Владлен Татарський загинув. Після цього російські силовики затримали Дар'ю Трепову, яку підозрюють у тому, що вона принесла вибуховий пристрій, замаскований під бюст Фоміна. Організатором "теракту" російські офіційні органи називають розвідоргани України.

Путін нагородив Фоміна, якого він у своєму указі називає воєнним кореспондентом, посмертно орденом мужності.

Цікаво, що сам Пригожин, з яким дехто пов'язує Фоміна, заявив, що за ліквідацією Татарського стоїть не розвідка України, а якісь "радикальні сили".

Відповідальність за його ліквідацію згодом взяла на себе Національна республіканська армія Росії, яку очолює опозиційний Кремлю депутат Держдуми Ілля Пономарьов.

Експерти, говорячи про можливих інтересантів ліквідації Татарського, допускають кілька версій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини