Головна Новини Суспільство Скандали Путін нагородив загиблого пропагандиста орденом
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін нагородив загиблого пропагандиста орденом

Посмертно

4 квітня 2023, 09:41
Поділіться публікацією:

Президент РФ Володимир Путін своїм наказом нагородив (посмертно) російським орденом мужності загиблого пропагандиста, "воєнкора" Максима Фоміна (Владлена Татарського), якого підірвали 2 квітня в петербурзькій кав'ярні. Про це повідомляють "Коментарі".

Путін нагородив загиблого пропагандиста орденом

Владлен Татарський пропагував знищення України та її державності

"За мужність та відвагу, проявлені під час виконання професійного обов'язку", — сказано в наказі.

Слід відзначити, що Владлен Татарський родом з донецької Макіївки і був засуджений українським судом до ув'язнення за участь в пограбуванні банку. В 2014 році, скориставшись захопленням Сходу України проросійськими силами, він звільняється та приєднується до сепаратистів. Під час широкомасштабного вторгнення Росії до України приймав участь в боях на стороні РФ, у складі батальону "Восток", та відзначився, як пропагандист, який в брудній та зухвалій формі плямував будь-який прояв українського, закликав до знищення України, її державності та ідентичності.

Експерти розходяться в думках, хто саме міг організувати його знищення. Це могли бути і українська розвідка, і російські спецслужби, і представники російського Міноборони, яке він критикував:

"Для України Татарський-Фомін не мав жодної цінності. Є багато інших більш вагомих цілей. І коли відбуваються певні акти відплати з боку України, ми дізнаємося про це від вітчизняних спецслужб чи афілійованих із ними джерел, – зазначає політолог Олег Саакян. – У даному випадку зрозуміло, що українські спецслужби будуть мовчати (не спростовуватимуть і не заперечуватимуть свою участь), триматимуть інтригу. Але все має такий вигляд, що це саме внутрішньоросійські ігри". 

Тим часом, Росія атакувала Одесу ударними безпілотниками. А в ISW розповіли, чому у росіян у Криму вже панічні настрої.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини