Головна Новини Суспільство Скандали РПЦ подякувала Путіну: за що саме
commentss НОВИНИ Всі новини

РПЦ подякувала Путіну: за що саме

Синод РПЦ подякував російському диктатору за його ставлення

16 травня 2023, 19:33
Поділіться публікацією:

Синод Російської православної церкви висловив "глибоку подяку" Путіну за рішення про повернення РПЦ ікони "Трійця" Рубльова та раки князя Олександра Невського, випливає з постанови. Про це повідомляють "Коментарі".

РПЦ подякувала Путіну: за що саме

РПЦ підтримує Путіна

"У відповідь на численні прохання православних віруючих президентом Російської Федерації В. В. Путіним ухвалено рішення про повернення Російській Православній Церкві чудотворної ікони "Трійця", написаної преподобним Андрієм Рубльовим", — раніше повідомлялося на сайті РПЦ.

Ікона буде виставлена в кафедральному соборному Храмі Христа Спасителя у Москві протягом року, а потім займе місце у Троїцькому соборі Свято-Троїцької Сергієвої лаври.

Як запевняють церковники, ікона "Трійця" Рубльова та рака Олександра Невського зберігатимуться відповідно до вимог Третьяковської галереї та Ермітажу.

Ікона "Трійця" (також відома як "Гостинність Авраама") — є однією з найславетніших російських ікон. Написана Андрієм Рубльовим у XV столітті. До 1929 року ікона знаходилася в Троїцькому соборі Троїце-Сергієвої лаври, а потім поступила до зборів Державної Третьяковської галереї. У липні 2022 року, незважаючи на протести співробітників, була вивезена до Трійця-Сергієвої лаври, де перебувала протягом півроку в умовах, що негативно вплинули на безпеку. Після повернення до музею перебувала у депозитарії під наглядом фахівців. 15 травня 2023 року рішенням Путіна ікону було повернуто Російській православній церкві на довгострокове відповідальне зберігання.

Нагадаємо, що раніше патріарх РПЦ Кирило фактично підтримав війну в Україні.

Тим часом, американська розвідка дізналася, скільки Росія отримала іранських дронів.

А Франція намагається створити "Ядерний альянс".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини