Головна Новини Суспільство Скандали Росія не допустила бразильських фахівців до розслідування загибелі Пригожина
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія не допустила бразильських фахівців до розслідування загибелі Пригожина

РФ відмовила Бразилії у допуску до розслідування авіакатастрофи літака, в якому перебував Євген Пригожин

30 серпня 2023, 16:38
Поділіться публікацією:

Росія відмовилася співпрацювати з фахівцями з Бразилії у розслідуванні аварії літака Embraer Legacy 600 ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина. Про це повідомляють "Коментарі".

Росія не допустила бразильських фахівців до розслідування загибелі Пригожина

Падіння літака Пригожина

Російська сторона проінформувала бразильський Центр розслідування та запобігання авіакатастроф (CENIPA), що аварію літака Embraer Legacy 600, в якому Євген Пригожин, "на даний момент" не планується розслідувати відповідно до міжнародних правил, передає Reuters. Бразильці отримали це повідомлення у відповідь на направлений ними раніше запит щодо можливості їхньої участі у слідчих діях.

Виробник бізнес-джету Embraer, яким користувався Пригожин, є бразильською компанією, тому Бразилія запропонувала свою допомогу у розслідуванні, пише Reuters. CENIPA заявляв, що такі дії допоможуть "підвищити авіаційну безпеку", але це можливо лише при проведенні розслідування за міжнародними правилами. Як зазначають в інформаційному агентстві, Росавіація мала право відмовити у CENIPA, оскільки літак Пригожина виконував внутрішній рейс, а не міжнародний.

Нагадаємо, що серед версій аварії літака Пригожина фігурує атака з боку російського ППО та теракт, здійснені за особистою вказівкою Путіна, чий авторитет підірвав Пригожин своїм заколотом 23-24 червня поточного року.

"Ембраер" — бразильський авіабудівний конгломерат, один із лідерів світового ринку пасажирських регіональних літаків. Також виробляє військові, адміністративні та сільськогосподарські літаки. Штаб-квартира — у місті Сан-Жозе-дус-Кампус, штат Сан-Паулу. На сьогоднішній день конкурує насамперед з канадською компанією Bombardier, яка поряд з Embraer претендує бути третім за величиною виробником літаків після Airbus та Boeing.

Тим часом, у Києві жорстко відповіли Орбану на чергові пропозиції віддати РФ частину територій України.

Сирський назвав головну мету біля Бахмута.

А фільм "Барбі" побив рекорд Гаррі Поттера.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини