Головна Новини Суспільство Скандали Путін прокоментував можливе вбивство Пригожина
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін прокоментував можливе вбивство Пригожина

Ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин та його найближче оточення, у тому числі бойовий командир ПВК Уткін, загинули в авіакатастрофі у Тверській області

24 серпня 2023, 20:57
Поділіться публікацією:

Через добу після загибелі в авіакатастрофі в Тверській області ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина та його оточення Володимир Путін, якого підозрюють в усуненні свого суперника, прокоментував загибель вагнерівців. Про це повідомляють "Коментарі".

Путін прокоментував можливе вбивство Пригожина

Євген Пригожин

Путін заявив, що знав засновника ПВК "Вагнер" із початку 1990-х. За його словами, Пригожин був "людиною складної долі" і зробив у житті деякі "серйозні помилки", але при цьому він "добивався і потрібних результатів і для себе, і для спільної справи".

— Він був талановитим чоловіком, талановитим бізнесменом, — заявив Путін про Пригожина, який підняв проти нього військовий заколот 23-24 червня 2023 року.

Розслідування авіакатастрофи вже розпочато і "буде доведено до самого кінця", пообіцяв Путін.

Нагадаємо, що Пригожин провів у місцях позбавлення волі понад 13 років, за крадіжки та пограбування. У 90-х у Санкт-Петербурзі відкрив ресторан "Стара митниця", постійним гостем якого був перший мер міста Анатолій Собчак. Саме він привів у політику Володимира Путіна. Останній також став завсідником ресторанів Пригожина. Після набуття таких зв'язків Пригожин згодом став постачальником продуктів для російської армії. А потім обличчям та одним із провідних менеджерів приватної військової компанії "Вагнер", бійці якої боролися за інтереси путінської Росії в Сирії, Африці та Україні. В Україні ПВК "Вагнер" став найбільш відомим, як учасник битви за Бахмут, де, за словами Пригожина, Росія втратила 20 тисяч убитими.

Тим часом, стала відома реакція росіян на смерть Пригожина. Росіяни не здивовані, що лідера вагнерівців Євгена Пригожина могли вбити.

ЗМІ: Пригожин живий, він інсценував свою смерть.

А екс-директор ЦРУ дав прогноз на майбутнє для гурту "Вагнера".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини