Головна Новини Суспільство Скандали Папа Римський потрапив у новий скандал: цього разу через жінок
commentss НОВИНИ Всі новини

Папа Римський потрапив у новий скандал: цього разу через жінок

Папа Римський Франциск недоречно висловився щодо жінок та потрапив у новий скандал.

6 червня 2024, 10:52
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Нещодавно у Ватикані просили вибачення за гомофобні слова Папи Римського Франциска, проте понтифік знову потрапив у новий скандал образивши жінок. Цього разу Папа Римський заявив, що "плітки — це жіноча справа".

Папа Римський потрапив у новий скандал: цього разу через жінок

Папа Римський Франциск. Фото з відкритих джерел

Під час спілкування з групою молодих священників 87-річний понтифік порадив їм не лихословити. Далі Франциск зазначив "ми носимо штани, ми повинні щось говорити", але наголосив, що "плітки — це жіноча справа".

Директор італійського видання Il Silere Non Possum, яке перше повідомило новину та спеціалізується на Ватикані та житті католицької церкви, Марко Перфетті заявив, що має запис цих слів Папи Римського. Після цього скандальні слова понтифіка потрапили у місцеву італійську пресу, а також міжнародну. Наразі Папа Римський та його адміністрація не коментували інцидент.

Папа Римський публічно схвально висловлювався про жінок, зокрема відзначаючи їх прогрес та даючи жінкам деякі посади у Ватикані. Крім того, Франциск у молитвах виступав за гідність жінок та закликав покласти край дискримінаціям з якими вони стикаються.

Однак, також Папа Римський робив деякі недоречні коментарі, зокрема в одному зі своїх звернень до черниць понтифік заявив: "Будьте матір’ю, а не старою дівою". Крім того, призначення кількох жінок до міжнародної теологічної комісії Ватикану Франциск назвав "полуничкою на торті".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Папа Римський недоречно висловився про геїв під час розмови щодо допуску представників ЛГБТ-спільноти до навчання в духовних семінаріях.

Також "Коментарі" писали про те, що 87-річний понтифік розповів, як виглядатимуть його похорони.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини