Головна Новини Суспільство релігія Папа Римський вилаявся на засіданні єпископів під час дискусії про геїв
commentss НОВИНИ Всі новини

Папа Римський вилаявся на засіданні єпископів під час дискусії про геїв

Папа Римський Франциск використав образливі слова щодо питання допуску геїв до семінарій.

28 травня 2024, 08:45
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

У Римі пройшли закриті дебати щодо питання прийому геїв на навчання до духовних семінарій, де готують священників. Як повідомляють італійські ЗМІ під час обговорення цієї теми 87-річний Папа Римський Франциск вжив образливі слова щодо геїв.

Папа Римський вилаявся на засіданні єпископів під час дискусії про геїв

Папа Римський Франциск. Фото з відкритих джерел

Під час обговорень питання з єпископами, понтифіка запитали про його ставлення до ситуації та можливості допустити геїв для навчання у духовних семінаріях. Папа Римський заявив, що не підтримує прийом геїв до закладів навчання священників пояснивши це тим, що важливо приділити увагу всім, проте гей може вести подвійне життя. 

Після цього понтифік нібито заявив, що у духовних семінаріях сьогодні перебуває занадто багато "frociaggine" — лайливе італійське слово, яке можна перекласти як "педераст". Це тотожне поняття до педофілії – статевий потяг до дітей, які не досягли віку статевого дозрівання.

Після публікації в італійських ЗМІ Ватикан не відреагував на інцидент. Однак деякі місцеві видання посилаючись на повідомлення неназваних єпископів стверджують, що понтифік ймовірно використав слово як жарт, а інші додають, що Папа Римський можливо не знав про образливе значення цього слова.

Попри те, що Франциск у грудні схвалив постанову, яка дозволяє священниками благословляти одностатеві пари, понтифік підтримує заборону на приєднання геїв до духовенства. В інтерв'ю 2018 року Папа Римський назвав модою бути геєм та описав це як "серйозну проблему".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Папа Римський зробив заяву щодо мирних переговорів.

Також "Коментарі" писали, що в Україні "Арку дружби народів" хочуть перетворити на символ ЛГБТ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини