Головна Новини Суспільство релігія Стало відомо, як виглядатимуть похорони Папи Римського Франциска
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, як виглядатимуть похорони Папи Римського Франциска

Папа Римський Франциск назвав зміни, які будуть у його похоронах у порівнянні з попередніми обрядами поховання понтифіків.

3 квітня 2024, 15:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Іспанський журналіст Хав’єр Мартінес-Брокаль взяв інтерв’ю у Папи Римського Франциска, де понтифік розповів про те, як виглядатимуть його похорони. За словами Папи Римського, він вніс деякі зміни до традиційного обряду, а також наголосив, що все вже готово.

Стало відомо, як виглядатимуть похорони Папи Римського Франциска

Папа Римський Франциск. Фото з відкритих джерел

Хав’єр Мартінес-Брокаль випустив книгу El Sucesor ("Наступник") про колишнього Папу Римського Бенедикта XVI, в якій присутні коментарі чинного понтифіка Франциска.

"Це останні похорони, які відзначається таким чином, коли тіло Папи виставлено поза труною. Я розмовляв з церемоніймейстером, і ми забрали це та багато іншого", — сказав Папа Франциск.

За словами 87-річного понтифіка цей ритуал сьогодні виглядає "занадто перевантаженим". Франциск вказує, що хоче бути в труні "з гідністю, як і будь-який інший християнин", а не дотримуватись церемонії поховання, коли тіло Папи Римський впродовж кількох днів лежить відкрите на подушках, для прощання з усіма вірянами.

Також Папа Римський Франциск заявив, що його буде поховано в базиліці Санта Марія Маджоре (базиліка Святої Марії Великої). Понтифік часто відвідує це місце, зокрема перед та після закордонних поїздок, а також після повернення з лікарні. Франциск часто молився у цій базиліці, ще до того, як його обрали Папою Римським.

Папа Франциск, який останнім часом мав низку незначних проблем зі здоров’ям і користується інвалідним візком через хворі коліна, розповів, що в базиліці за статуєю Цариці миру є кімната, де зберігають канделябри. Саме це місце стане останнім притулком для його тіла. За словами понтифіка, йому вже підтвердили, що все готово.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Папа Римський відреагував на ракетний удар по Україні.

Також "Коментарі" писали про реакцію світу на скандальну заяву Франциска щодо мирних переговорів України та Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини