Головна Новини Суспільство Скандали Кротевич подає до суду на ДБР за відмову відкрити справу проти скандального генерала
commentss НОВИНИ Всі новини

Кротевич подає до суду на ДБР за відмову відкрити справу проти скандального генерала

Майор Богдан Кротевич подав заяву до суду на ДБР через бездіяльність українського відомства щодо генерала Юрія Содоля.

23 липня 2024, 09:10
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Начальник штабу "Азову" Богдан Кротевич повідомив, що подав скаргу до суду на Державне бюро розслідувань. Як пояснює український військовий, відомство не відкрило кримінальну справу щодо дій колишнього командувача Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенанта Юрія Содоля.

Кротевич подає до суду на ДБР за відмову відкрити справу проти скандального генерала

Начальник штабу "Азову" Богдан Кротевич. Фото з відкритих джерел

Богдан Кротевич в Telegram заявив про бездіяльність ДБР щодо справи генерала Юрія Содоля.

"27 червня я отримав відповідь від ДБР, де сказано, що цей лист буде доданий до існуючої справи, де опосередковано розглядаються дії командування ОСУВ "Хортиця" (щодо інших людей) і, мов, все", — пише майор

За його словами, "ДБР порушує закон і робить це максимально зухвало". Кротевич такі дії українського відомства назвав "навмисною бездіяльність" та додав, що попри прохання викликати його як свідка для додаткових показань, ДБР не задовольнило цю норму. Богдан Кротевич наголосив, що багато командирів висловили готовність свідчити проти Юрія Содоля.

Також начальник штабу "Азову" заявив, що йому натякали на погрозу, тому закликав довести справу проти Содоля та інших можливих порушників в армії до кінця.

"Але якщо я десь там зникну в найближчі пів року, або цегла на голову впаде чи автівка підірветься, то вже, будьте люб’язні, добийтесь того, щоб справу довели до кінця, а УПЦ МП не існувало в Україні. І обов’язково поверніть "азовців" з полону", – написав Кротевич.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Богдан Кротевич написав заяву до ДБР у якій розповів про генерала, який вбив більше українських солдатів ніж будь-який російський. Згодом ЗМІ дізнались що йдеться про генерала Юрія Содоля, а ще через деякий час президент Володимир Зеленський заявив про його звільнення.

Також "Коментарі" писали про те, що ЗМІ дізнались основні пункти за якими звинувачують генерала Юрія Содоля.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини