Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Загибель тисяч солдатів": ЗМІ дізналися, у чому саме звинувачують генерала Содоля
commentss НОВИНИ Всі новини

"Загибель тисяч солдатів": ЗМІ дізналися, у чому саме звинувачують генерала Содоля

Журналісти змогли дізнатися зміст скарги, яку на генерала подано до ДБР

26 червня 2024, 19:59
Поділіться публікацією:

 24 червня президент Володимир Зеленський зняв генерала Юрія Содоля з посади командувача Об’єднаних сил ЗСУ, яку він обіймав трохи більше 4 місяців. Хоча офіційних причин цього рішення не було оголошено, The Washington Post повідомило, що начальник штабу бригади Нацгвардії "Азов" Богдан Кротевич звернувся до Державного бюро розслідувань (ДБР) зі скаргою на Содоля.

"Загибель тисяч солдатів": ЗМІ дізналися, у чому саме звинувачують генерала Содоля

Юрій Содоль (фото з відкритих джерел)

За інформацією з тексту скарги, Кротевич звинуватив Содоля у численних помилках, починаючи з часів оборони Маріуполя у 2022 році. Він зазначив, що Содоль не керував обороною міста і не був присутній у Маріуполі під час облоги, але все ж отримав звання Героя України. Кротевич стверджує, що Содоль не забезпечив бригаду "Азов" необхідними боєприпасами та не підготував оборонні споруди перед російським наступом.

У скарзі також зазначено, що під час свого командування східним фронтом Содоль наказав "Азову" наступати без необхідних артилерійських боєприпасів. Коли командувач "Азова" висловив аргументи проти цього, було розпочато офіційне розслідування проти нього.

Кротевич також заявив, що Содоль неадекватно керує військами, а його рішення призвели до загибелі тисяч військовослужбовців ЗСУ, Національної гвардії та інших підрозділів оборони. Це, за його словами, призвело до слабкості позицій на фронті та втрати великої кількості території.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Зеленський звільнив скандального генералаПрезидент України Володимир Зеленський звільнив генерал-лейтенанта Юрія Содоля з посади командувача Об'єднаних Сил ЗСУ. Генерала, який потрапив у серію скандалів буде замінено на бригадного генерала Андрія Гнатова.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини