Головна Новини Суспільство Скандали Інвалідність прокурорів: генпрокурор Костін повідомив про перші результати перевірок
commentss НОВИНИ Всі новини

Інвалідність прокурорів: генпрокурор Костін повідомив про перші результати перевірок

Генеральний прокурор повідомив про перші результати службового розслідування щодо набуття інвалідності прокурорами

сьогодні, 08:18
Поділіться публікацією:

Масштабне службове розслідування було розпочато одразу як тільки ця інформація з'явилася у медіа. Воно стосується не лише хмельницьких прокурорів, а всіх органів прокуратури — всіх рівнів, включно з Офісом Генерального прокурора, — і є надзвичайно важливим для всієї системи. Про це повідомив Генеральний прокурор Андрій Костін в програмі "Факти тижня", інформує портал "Коментарі".

Інвалідність прокурорів: генпрокурор Костін повідомив про перші результати перевірок

Андрій Костін. Фото з відкритих джерел

На сьогодні встановлено, що 61 прокурор органів прокуратури Хмельниччини має інвалідність. Це Хмельницька обласна прокуратура та окружні прокуратури Хмельницької області.

80% з них — 50 осіб — отримали інвалідність до початку повномасштабного вторгнення. 

"Дуже важливо встановити, за яких обставин вони отримали інвалідність, тому що частка таких співробітників у Хмельницькій області є дуже високою. Ми будемо інформувати суспільство про всі етапи та результати цієї перевірки", – зазначив Костін.

Він зауважив, що всі прокурори, щодо яких є сумніви, мають добровільно пройти повторне обстеження. Поки це не зроблено в рамках кримінальних проваджень.

"Я також ініціював створення робочої групи, до складу якої увійдуть міжнародні експерти. Вони допоможуть комплексно оцінити ситуацію та розробити рішення для того, щоб унеможливити подібні зловживання в майбутньому", – наголосив генпрокурор.

Він підтримав ініціативу Міністерства охорони здоров'я щодо комплексної реформи системи медико-соціальної експертизи та зазначив, що прокуратура готова долучитися до цієї ініціативи.

"Можливо, буде необхідно залучити весь уряд, а також Парламент. Дуже важливо забезпечити справедливість, зокрема у встановленні виплат, які люди отримують у зв'язку з інвалідністю — незалежно від того, де працює ця людина, і чи працює взагалі.

Це питання необхідно вивчити ретельно і комплексно, і має бути справедливе рішення для всіх", – додав Костін.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

ЗМІ: Понад 200 прокурорів обласних прокуратур отримують пенсії

Скандал із працівниками прокуратури, які отримують пенсії, набирає обертів. ЗМІ оприлюднено рейтинг керівників обласних прокуратур із найвищими пенсіями.

Після публікації інформації про прокурорів-пенсіонерів з Хмельницької прокуратури Цензор.НЕТ вирішив проаналізувати декларації інших працівників обласних прокуратур у різних регіонах України. На основі аналізу вдалося скласти перелік із 15 керівників обласних прокуратур, які отримують найбільшу пенсію.

Читайте також: У Харківській прокуратурі повідомили, які пенсії отримують керівник та його заступники



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини