Головна Новини Суспільство Скандали 50 прокурорів Хмельниччини оформили «інвалідність» з допомогою голови МСЕК Крупи
commentss НОВИНИ Всі новини

50 прокурорів Хмельниччини оформили «інвалідність» з допомогою голови МСЕК Крупи

«Групу» отримали усі на чолі з обласним прокурором Олійником, а також їхні дружини

сьогодні, 16:25
Поділіться публікацією:

Журналісти розслідують справу корупційної схеми на Хмельниччині, де "штампували" ухилянтів та заробляли на цьому мільйони доларів. Прокуратура не могла виявити цю жахливу схему по причині прямої причетності до неї. Тому справою зайнялася ДБР. Про це повідомив журналіст Юрій Бутусов, інформує портал "Коментарі".

50 прокурорів Хмельниччини оформили «інвалідність» з допомогою голови МСЕК Крупи

Обшуки у голови МСЕК Хмельниччини. Фото: ДБР

Затримання 4 жовтня Тетяни Крупи – депутата партії Слуга народу, головної лікарки Хмельницької медико-соціальноі експертизи, яка за хабарі масово оформляла свідоцтва про інвалідність, та її сина Олександра Крупи, начальника Пенсійного фонду Хмельницької області, які зберігали вдома у готівці та за кордоном у Австрії, Польщі, Туреччині та Іспанії понад 10 мільйонів доларів, та володіють трьома десятками будинків в Україні та Європі, викликала основне питання – так хто ж дозволяв Тетяні Крупі діяти на одній посаді безперервно 16 років? 

Обставини справи, які стали відомі Цензор.Нет, однозначно показують, що правоохоронні органи Хмельницької області знали про масштабну систему, яку створила Слуга народу Крупа, тому що були співучасниками корупційних схем.

"При обшуку співробітниками Державного бюро розслідувань на робочому місці Т.Крупи у обласній МСЕК було знайдено 104 тисячі доларів, які у період 2-4 жовтня Крупа отримала з 30 громадян, тобто приблизно по 3-4 тисячі доларів з однієї особи за отримання свідоцтва про інвалідність. Корупційна схема працювала щоденно та масово, у порядку живої черги.

Більшість громадян, які принесли хабарі останнім часом – жінки. Суть схеми в тому, що при наявності жінки-інваліда її чоловік оформлює собі догляд за інвалідом і таким чином автоматично виключається з числа придатних до мобілізації. І статистика ухилянтів приховується, бо нікому не кинеться в очі, що інвалідність оформлюють жінки. Корупція стала інструментом антидержавних дій в області — для зриву мобілізації", – зазначив Бутусов.

Чому корупційні схеми були викриті не місцевими правоохоронцями, а ДБР, стало відомо з декларацій хмельницьких правоохоронців, які самі все задокументували.

Згідно з деклараціями прокурорів обласної прокуратури Хмельницької області, майже всі вони  виявились інвалідами 2-ї групи – згідно з рішенням  головного лікаря МСЕК Т.Крупи. І багато років отримували та продовжують отримувати від держави пенсії за інвалідність – згідно з рішеннями начальника Пенсійного фонду О.Крупи.

Юрій Бутусов також опублікував список прокурорів, які мають "групу" та їхніх дружин.

З усього керівництва Хмельницької обласної прокуратури та її структурних підрозділів пенсію у Крупи не оформив тільки один прокурор – Олександр Гончар, керівник Кам’янець-Подільської окружної прокуратури, і його дружина також не оформила пенсію.

"Навіщо прокурорам інвалідність? Тут не в грошах справа – подивіться декларації цих 50, кожен прокурор області це дуже заможна людина, вони усі мають десятки гектарів землі, квартири, будинки, машини, за рівнем статків прокурори знаходяться в Україні на рівні еліти. Але згідно з законодавством про працю інваліді мають перевагу при працевлаштуванні і при переміщенні з посади на посаду, їх значно складніше звільнити. Наявність дружини-інваліда – додаткова пдістава щоб не допустити переведення прокурора зі "своєї" області, де у нього усі знайомі, майно, потоки налагоджені, в якусь іншу, область, не таку зручну. Тобто свідоцтва МСЕК від Тетяни Крупи захищали прокурорів та допомагали робити кар’єру у найзручніший спосіб. А пенсії від Олександра Крупи були маленьким приємним бонусом за співпрацю.

Масштаби видачі інвалідних свідоцтв та пенсій у прокуратурі важко підрахувати, оскільки близькі родичі прокурорів, які не служили в прокуратурі, також оформлені інвалідами", – зазначає журналіст.

Він підкреслює, що усі рішення МСЕК Хмельницької області відносно видачі свідоцтв про інвалідність усім працівникам правоохоронних органів Хмельницької області, а також членам їх родин, мають бути переглянуті.

"Усі правоохоронці, які отримали інвалідність та пенсії з рук родини Крупи, і які не мають реальної інвалідності через особисту участь у бойових діях, мають бути негайно  звільнені з правоохоронних органів та державної служби, засуджені, майно та гроші злочинців мають бути конфісковані для повного відшкодування втрат Пенсійного фонду.

Аналогічні перевірки мають бути проведені в усіх регіонах України", – пише Бутусов.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини