Головна Новини Суспільство Скандали Фільм «росіяни на війні» не показуватимуть у Торонто
commentss НОВИНИ Всі новини

Фільм «росіяни на війні» не показуватимуть у Торонто

Організатори фестивалю обіцяють його показати, як тільки вщухне ситуація навколо кінострічки

13 вересня 2024, 08:46
Поділіться публікацією:

Покази фільму "росіяни на війні", режисер якого, Анастасія Трофімова з росії, у п'ятницю, суботу та неділю скасовано в Торонто, оскільки організаторам кінофестивалю стало відомо про суттєві загрози для роботи фестивалю та громадської безпеки. Таку заяву 12 вересня опублікували організатори фестивалю TIFF, які раніше повідомляли про поновлення показу скандальної стрічки.

Фільм «росіяни на війні» не показуватимуть у Торонто

Кадр із фільму "Росіяни на війні": Анастасія Трофімова Фото: Скріншот

"Хоча ми твердо дотримуємося нашої вчорашньої заяви, це рішення було ухвалено з метою забезпечення безпеки всіх гостей, співробітників та волонтерів фестивалю.

Це безпрецедентний крок для TIFF.

Як культурна установа, ми підтримуємо громадянський дискурс про фільми та за допомогою фільмів, включаючи відмінності у думках, і ми повністю підтримуємо мирні збори. Однак ми отримали повідомлення, що вказують на потенційну активність у найближчі дні, що становить значний ризик; з огляду на серйозність цих побоювань ми не можемо діяти так, як планувалося.

Це було надзвичайно важке рішення. Коли ми обираємо фільми, ми керуємося місією TIFF, нашими цінностями та принципами програмування. Ми вважаємо, що цей фільм заслужив місце у програмі нашого фестивалю, і ми зобов'язуємося показати його, коли це буде безпечно", – зазначили у TIFF.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Фільм "росіяни на війні" у Торонто: показ скасовано під тиском протестів

На Міжнародному кінофестивалі в Торонто було скасовано показ фільму "росіяни на війні", режисер якого Анастасія Трофімова з росії. Це рішення ухвалив канадський громадський мовник TVO після того, як проти показу виступило українське МЗС і багато людей висловили своє незадоволення акціями протесту. Фільм був показаний лише невеликій групі журналістів, хоча планувався до спільного перегляду. Подробиці – за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини