Головна Новини Суспільство Скандали Фаріон відреагувала на затримання Гринкевича російською: "для поліції закон неписаний"
commentss НОВИНИ Всі новини

Фаріон відреагувала на затримання Гринкевича російською: "для поліції закон неписаний"

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь та мовознавиця Ірина Фаріон відреагували на російську мову правоохоронця ДБР під час затримання Гринкевича.

22 січня 2024, 18:33 comments1187
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Колишня народна депутатка та мовознавиця Ірина Фаріон розкритикувала відео від ДБР на якому затримали сина львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича Романа Гринкевича. Фаріон звернула увагу, що спецслужбовець говорить до затриманого російською мовою. У Державному бюро розслідувань відреагували на інцидент.

Фаріон відреагувала на затримання Гринкевича російською: "для поліції закон неписаний"

Фаріон відреагувала на затримання Гринкевича. Фото з відкритих джерел

Фаріон прокоментувала затримання та заявила, що Гринкевичі "спритні пішаки", а "виконавці і творці корупції в Мінобороні". Мовознавиця закликала від правоохоронних органів назвати прізвища замовників. У кінці повідомлення також Фаріон розкритикувала працівника ДБР, який затримав Романа Гринкевича та говорив російською.

"Якого чорта затримувач гринкевича мовить мовою ворога? То його московити затримали? Чи для поліції закон неписаний…", — пише Фаріаон у соціальних мережах.

На ситуацію також відреагував уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, який повідомив, що очікує відповіді від Державного бюро розслідувань щодо російської мови держслужбовця.

"Збираємо додаткові матеріали, а тим часом сподіваємося на офіційний коментар Бюро. Думаю, вони мають це пояснити також, причому в першу чергу", — сказав Кремінь виданню hromadske.

Згодом ситуацію прокоментувала радниця з комунікацій ДБР Тетяна Сапьян, яка сказала, що "дуже спішили", однак "провели виховну роботу, все виправили".

Зазначимо, що відповідно до пунктів 7 і 8 статті 9 закону Про забезпечення функціонування української мови як державної, до тих, хто зобов’язаний володіти державною мовою та застосовувати її під час виконання службових обов’язків належать, зокрема, правоохоронці.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Фаріон потрапила у мовний скандал через заяви про солдатів ЗСУ, які говорять російською.

Також "Коментарі" писали, що правоохоронні органи знайшли й затримали Романа Гринкевича в Одесі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

22 січня 2024, 19:00

Нехай наведе порядок в пОПі корумпованого Фюрера з російською щелепою. Там тільки на публику розмовляють українською, а між собою вся атмосфера на Банковій російськомовна. Як русский мир: за Сталіна всі на нього рівнялись і працювали вночі; за Путіна всі на татамі побігли; за Єльцина фанатичними сектантами ставали. За нашого Фюрера всі намагаються мужнє хутро на обличчі відростити і зеленими чоловічками одягатись. Та там і ментальність і погляди російські: ворожі.


Новини