Головна Новини Суспільство Кримінал Романа Гринкевича затримали: хотів виїхати з України
commentss НОВИНИ Всі новини

Романа Гринкевича затримали: хотів виїхати з України

Правоохоронні органи знайшли й затримали Романа Гринкевича в Одесі

22 січня 2024, 11:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Керівник Офісу Генерального прокурора Андрій Костін на брифінгу заявив про затримання сина львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича. Чоловіка підозрюють у створенні та участі у злочинній організації, а також шахрайстві.

Романа Гринкевича затримали: хотів виїхати з України

Роман Гринкевич. Фото з відкритих джерел

Під час брифінгу Андрій Костін розповів про затримання Романа Гринкевича.

"Хочу повідомити важливу новину. Всі пам’ятають нещодавню резонансну справу, в якій львівському бізнесмену та його спільникам повідомлено про підозру щодо поставок неякісного одягу для ЗСУ на один млрд гривень. Четверо фігурантів наразі перебувають під вартою. П’ятого сьогодні вранці було затримано в Одесі при спробі організації перетину державного кордону", — зазначив Андрій Костін.

За словами прокурора затримання відбулось в Одесі о 6:50 ранку, коли Роман Гринкевич спробував виїхати з території України.

Наразі слідство вважає, що Гринкевич приїхав в Одесу 17 січня та з того часу планував незаконний перетин кордон.

Нагадаємо, що Роман Гринкевич — син львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича, якого підозрюють у шахрайстві з контрактами для Міністерства оборони. 17 січня він отримав підозру разом з батьком, але не був затриманий. Згодом чоловік зник. А 19 січня за клопотанням прокурорів суд надав дозвіл на його затримання.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у сім’ї Гринкевичів відреагували на корупційний скандал з закупками у Міноборони. Тоді Роман Гринкевич стверджував, що проти його сім’ї використали замовників зацікавлених у скандалі. Чоловік заявив, що не буде "виправдовуватися, лити бруд, шукати компромат", а чекатиме поки правоохоронці та Міноборони "розберуться у всьому".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини