Головна Новини Суспільство Скандали Фаріон програла суд щодо поновлення на посаді викладача у «Львівській політехніці»
commentss НОВИНИ Всі новини

Фаріон програла суд щодо поновлення на посаді викладача у «Львівській політехніці»

Галицький районний суд відхилив позов Ірини Фаріон із приводу її поновлення на посаді викладача «Львівської політехніки. Суд визнав, що вислови філологині демотивують захисників на фронті, передає портал «Коментарі»

12 лютого 2024, 19:14
Поділіться публікацією:

Ірина Фаріон не змогла поновитися на посаді викладача "Львівської політехніки". Суддя визнав, що поняття "аморального вчинку", за який була звільнена філологиня,  не визначається трудовим законодавством. Тому суд, як орган, що здійснює правосуддя, взявся на свій розсуд надавати оцінку тій чи іншій дії, яка може свідчити про порушення загальноприйнятих норм і правил.

Фаріон програла суд щодо поновлення на посаді викладача у «Львівській політехніці»

Ірина Фаріон програла суд

При цьому суд вважає, що поведінка Фаріон принижує людську честь і гідність.

"Важко уявити, що відчувають захисники нашої держави, які в силу тих чи інших обставин, використовують російську мову у спілкуванні, коли чують, що їх оцінюють у такий спосіб. Оцінюючи моральний аспект висловлювань позивача, не можна залишити поза увагою почуття військовослужбовців названої категорії, серед яких, поза усяким сумнівом, є люди, які отримали поранення чи інвалідність на усе життя, а також почуття рідних та близьких загиблих героїв. Не викликає жодного сумніву у суду те, що така поведінка позивача може демотивувати захисників країни"
, – йдеться в рішенні суду.

При цьому суддя звернув увагу, що Фаріон може вільно висловлювати свої думки, дякуючи тому, що її також захищають військовослужбовці.

Відомо, що Ірина Фаріон має право подати апеляцію на рішення суду. Для цього у неї є 30 днів.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що наприкінці 2023 року Фаріон заявила, що не може вважати російськомовних військових українцями. Більше того, вона назвала їх "москворотими биками, що ганьблять ЗСУ". Після таких заяв омбудсмен Дмитро Лубінець звернувся до Національної поліції України, СБУ дати оцінку діям Фаріон.

Також "Коментарі" повідомляли, що на фоні студентських протестів після скандалу, "Львівська політехніка" звільнила Фаріон з посади професора кафедри української мови. Привід — порушення 41 статті Кодексу законів про працю: вчинення працівником, який виконує виховні функції, аморального проступку, не сумісного з продовженням цієї роботи. Після цього Фаріон повідомила, що йде в суд оскаржувати своє звільнення.

Крім того, "Коментарі" розповідали, що ситуація з Фаріонпоказала, що незважаючи на досить жорстку систему управління через війну, у нас все одно працює демократія, механізми зворотних зв'язків.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

12 лютого 2024, 19:50

Світ рухається вперед. Вже живемо зі ШІ. Все ідеологічне нафталінове лахміття: мова, юдейська віра, вишиванки, співанки, нацисти Бандера з Коновальцем і Шухевичем, екстремістки гасла - баласт минулого. Особливо зникнуть слов'янські мови: російська білоруська українська і іврит. Ці мови взагалі зникнуть першими, як і недодержави, що їх використовують. Це дуже потрібно для мирного співіснування на Землі і зменшення зла.


Новини