Головна Новини Суспільство Скандали Данія заборонить публічне спалення Корану
commentss НОВИНИ Всі новини

Данія заборонить публічне спалення Корану

Раніше в країнах Скандинавії відбулися акції публічного спалення Корану та Тори

25 серпня 2023, 23:53
Поділіться публікацією:

Данська влада має намір заборонити публічне спалення священних текстів, серед яких священні книги християнства, ісламу та іудаїзму – Корану, Біблії чи Тори. За такі дії загрожуватиме до двох років позбавлення волі, заявив міністр юстиції Данії Петер Хуммельгорд. Про це повідомляють "Коментарі".

Данія заборонить публічне спалення Корану

Коран - священна книга мусульман

На думку міністра, випадки спалення Корану стали "знущальними актами, які завдають шкоди безпеці данців як за кордоном, так і всередині країни". Він наголосив, що це не заборона на свободу думок і закликала данців більш цивілізовано висловлювати свою позицію.

До цієї думки також приєднався глава МЗС Данії Ларс Лекке Расмуссен, який назвав це рішення важливим сигналом.

Ці заяви стали реакцією датського уряду на численні протести в ісламських країнах в останні місяці, які в деяких випадках призвели до загострення двосторонніх відносин. До останнього часу принцип свободи вираження поглядів у Данії настільки всеосяжним чином, що не забороняв спалення Корану та аналогічних дій. Така сама заборона зараз обговорюється і в Швеції, де також відбувалося публічне спалення Корану і Тори.

У 2017 році парламент Данії скасував "статтю про блюзнерство", яка давала можливість притягнути до відповідальності за релігійні образи або ворожнечу. Цього року у скандинавських країнах пройшли кілька акцій публічного спалення Корану. Після однієї з них сотні демонстрантів вийшли на вулиці Багдада та зібралися біля посольства Данії в Іраку. Силовики розігнали присутніх із водометів. Крім того, данська гуманітарна організація допомоги біженцям зазнала збройного нападу в Іраку.

Тим часом у Фінляндії затримали рашиста, який чинив жахливі злочини в Україні.

Буданов розповів, чому в Росії більше полонених.

Також раптово помер відомий український актор.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини