Головна Новини Суспільство Скандали Будинку Гітлера вигадали нове призначення
commentss НОВИНИ Всі новини

Будинку Гітлера вигадали нове призначення

Раніше будинок, де з народження до трьох років мешкав нацистський диктатор, планували знести

24 травня 2023, 17:33
Поділіться публікацією:

У будинку, де мешкав до трьох років нацистський диктатор, проводитимуть лекції з прав людини для співробітників поліції. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на DW. Раніше тут хотіли розмістити поліцейську дільницю та навіть знести будинок. Але від останньої пропозиції відмовилися, оскільки він входить до історичного ареалу Браунау-на-Інні та є об'єктом, що охороняється.

Будинку Гітлера вигадали нове призначення

Будинок, де Гітлер провів раннє дитинство

Учасники експертної комісії Міністерства внутрішніх справ Австрії з розробки проекту використання будинку Гітлера заявляють, що головне для них – "позитивна робота", яка проходитиме у цій локації.

"Йдеться не про просту поліцейську ділянку. Йдеться про те, щоб спробувати провести позитивну роботу. А що може бути важливіше за навчання молодих поліцейських у сфері прав людини?" – сказав член комісії, історик з Університету Відня Олівер Раткольб.

У грудні 2016 року Кабінет міністрів Австрії ухвалив, а парламент країни підтвердив рішення про націоналізацію будівлі колишнього готелю "У помаранцю", в якому майбутній лідер Третього рейху жив з дитинства і до трьох років. Під час Другої світової війни будівля використовувалася як культурний центр. Під час відступу нацистів з Австрії його намагалися висадити в повітря, але не встигли, бо туди прийшли американці. Після війни тут була спочатку бібліотека, потім школа, а ще пізніше — майстерня для інвалідів.

У 1952 році будинок було передано сім'ї його нинішніх господарів як компенсацію. З 2011 року він був порожній. 2016 року МВС країни розглядало плани знести цей будинок до фундаменту. Однак на цей крок не пішли, бо будівля вважається пам'яткою архітектури XVII ст. З 1993 року воно входить до архітектурної групи Зальцбурзького передмістя та перебуває під захистом закону.

Адольф Гітлер народився Браунау-на-Інні 20 квітня 1889 року. У 1989 році перед будинком, де він народився, було встановлено Пам'ятний камінь проти війни, фашизму та нацизму. У 2011 році міська рада Браунау-на-Інні заявила, що звання почесного жителя міста символічно знімається з Адольфа Гітлера, вказавши при цьому, що немає жодних архівних підтверджень факту, ніби місто Браунау-ам-Інн присвоювало Гітлеру звання почесного громадянина.

Тим часом, Пригожин визнав, що заявлені Путіним "цілі СВО" провалені.

У Польщі зростає кількість народжуваності серед іноземців: Україна у лідерах.

А росіяни окопуються по нацистській оборонній лінії "Вотан".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини