Головна Новини Суспільство релігія Знахідки СБУ в УПЦ МП: На Київщині - невідомі «чоловічки», а на Херсонщині – золотий герб РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Знахідки СБУ в УПЦ МП: На Київщині - невідомі «чоловічки», а на Херсонщині – золотий герб РФ

Служба безпеки України завершила контррозвідувальні (безпекові) заходи на обʼєктах УПЦ МП у Київській та Херсонській областях

9 грудня 2022, 20:22 comments1733
Поділіться публікацією:

У результаті на території Пустинно-Миколаївського скита, який перебуває у "забороненій" Чорнобильській зоні, виявлено 16 підозрілих осіб. Серед них — чоловіки спортивної статури, пишуть "Коментарі" за інформацією пресслужби силовиків.

Знахідки СБУ в УПЦ МП: На Київщині - невідомі «чоловічки», а на Херсонщині – золотий герб РФ

Знахідки в УПЦ МП. Фото: СБУ

 

Підозрювані перебували на обʼєкті незаконно, оскільки цивільні особи не мають права перебувати у зоні відчуження, через яку рашисти намагалися прорватися на Київ у лютому-березні цього року. Стосовно них складено протоколи про адміністративні правопорушення за ст.46-1 КУпАП "Порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення". Перевіряється їхня причетність до злочинів проти державної безпеки. На горищі цього ж обʼєкта знайшли маскувальну сітку, яка зазвичай використовується у військових цілях: для маскування озброєння, техніки та інженерних споруд.

 

У приміщеннях Херсонської єпархії було знайдено рушницю без відповідних дозвільних документів, прапор і золотий герб росії. Спецслужба також взяла на опрацювання інформацію щодо декількох священнослужителів, які ймовірно, контактують з громадянами рф і рб. Крім того, правоохоронці виявили пропагандистські матеріали, де прославляється росія.

 

Правоохоронці наголошують, що дотримуються принципу неупередженості до діяльності будь-якої релігійної конфесії та поважає право кожного громадянина на свободу світогляду і віросповідання, як це визначено Конституцією України. Безпекові заходи СБУ проводяться в межах чинного законодавства спільно з Національною поліцією та добровольчими формуваннями територіальних громад за безпосередньої участі представників УПЦ МП.


Як раніше йшлося в "Коментарях", СБУ виявила в єпархіях УПЦ МП російські паспорти, "перепустки федеральних радників Росії" та прапор "новоросії". Служба безпеки завершила контррозвідувальні (безпекові) заходи на об'єктах УПЦ МП, які розташовані у Херсонській, Черкаській, Житомирській та Волинській областях. Окрім того, писали "Коментарі", як правоохоронці викрили, а суд вже ухвалив рішення щодо протиправних дій священнослужителя під час воєнної агресії РФ. Поплічником ворога виявився настоятель храму УПЦ МП у Лисичанську. Він передавав окупантам інформацію про бойові позиції українських військ на території міста, а також у районі Сєвєродонецька.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/SBUkr/6180
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини