Головна Новини Суспільство Війна з Росією Священик УПЦ МП «зливав» окупантам позиції ЗСУ у Сєвєродонецьку
commentss НОВИНИ Всі новини

Священик УПЦ МП «зливав» окупантам позиції ЗСУ у Сєвєродонецьку

Наступні 12 років священник - посібник ворога проведе за ґратами, - рішення суду

7 грудня 2022, 16:10
Поділіться публікацією:

Правоохоронці викрили, а суд вже прийняв рішення щодо протиправних дій священослужителя під час воєнної агресії РФ. Поплічником ворога виявився настоятель храму УПЦ МП у Лисичанську. Він передавав окупантам інформацію про бойові позиції українських військ на території міста, а також у районі Сєвєродонецька, розповідають "Коментарі".

Священик УПЦ МП «зливав» окупантам позиції ЗСУ у Сєвєродонецьку

Священик УПЦ МП «зливав» окупантам позиції ЗСУ у Сєвєродонецьку

 

Як розповідають силовики, насамперед ворога цікавили відомості щодо кількості особового складу та військової техніки підрозділів ЗСУ. Також він "повідомляв" агресорові про місцевих патріотів, які потенційно могли чинити проти окупаційних груп. За даними слідства, клірика приєднала до співпраці представника російської окупаційної армії під час поїздки до Росії у 2014 році. З того часу на постійному контакті зі священиком перебував ватажок однієї з терористичних угруповань "ЛНР", який активно брав участь у бойових діях проти сил АТО на сході України. Після початку повномасштабного вторгнення настоятель храму збирав та передавав йому дані про підрозділи ЗСУ. 


"Ворог використовував отримані відомості для встановлення місцярозташування та вогневого ураження цілей. Під час документування злочину прихильника "русського міра"правоохоронці виявили листування священнослужителя з представниками збройних формувань ворога", — додають в Офісі Генпрокурора. 

 

Суд признав фігуранта винним у сприянні і ворогові у веденні бойових дій проти ЗСУ і визначивши йому покарання - 12 років позбавлення волі.

 

Як писали "Коментарі", однією з топ-тем попереднього тижня, став наступ української влади та силовиків на Українську православну церкву Московського патріархату (УПЦ МП, яка, на думку багатьох, є філією ФСБ у нашій країні). СБУ виявляє на території тих чи інших єпархій склади з прокремлівською літературою, нацистську символіку, вчення про сатанізм та тексти молитв за московського патріарха Кирила

На думку експертів, з якими спілкувалися "Коментарі", крім чисельних злочинів колабораціонізму, вчинених безпосередньо службовцями УПЦ МП, ця "церква", зазначає експерт, є й важливим інструментом інформаційної війни Росії проти України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — опитування: скільки росіян підтримує війну проти України – чи хочуть переговорів.





 

 






 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини