Головна Новини Суспільство Війна з Росією Осередки кримінальників та колаборантів, - СБУ про перевірені об'єкти УПЦ МП
commentss НОВИНИ Всі новини

Осередки кримінальників та колаборантів, - СБУ про перевірені об'єкти УПЦ МП

СБУ виявила в єпархіях УПЦ МП російські паспорти, «перепустки федеральних радників Росії» та прапор «новоросії»

8 грудня 2022, 17:05
Поділіться публікацією:

Служба безпеки завершила контррозвідувальні (безпекові) заходи на об'єктах УПЦ МП, які розташовані у Херсонській, Черкаській, Житомирській та Волинській областях, пишуть "Коментарі" за інформацією пресслужби силовиків.

Осередки кримінальників та колаборантів, - СБУ про перевірені об'єкти УПЦ МП

Перевірені Службою безпеки святині УПЦ МП виявилися осередком "руського світу"

 

Під час перевірки та оглядів на території єпархій правоохоронці знайшли російські паспорти, прокремлівську літературу, "документи" окупаційних адміністрацій та прапори терористичних організацій "л/днр". Крім того, встановлено, що під час захоплення Херсону місцевий архімандрит – настоятель Успенського собору був просто у кремлівській залі під час оголошення анексії чотирьох українських регіонів. Перед деокупацією міста священик у супроводі ворожої армії втік до тимчасово окупованих районів півдня України.

 

На території собору співробітники СБУ виявили колекцію ікон, викрадених рашистами з почесного консула Литовської Республіки під час окупації Херсону. За результатами подальшого огляду церковних приміщень, знайдено пропуски, виписані на ім'я "федерального радника військово-цивільної адміністрації Росії" та російські паспорти місцевих священників, які були здобуті не їх цього року, під час захоплення Херсону рашистами. За викритими фактами розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

 

Крім цього, у Красногірському Свято-Покровському жіночому монастирі на Черкащині виявлено прапор так званої "новоросії" та бібліотеку з пропагандистською літературою рашистів. А на території чоловічого монастиря Овруцько-Коростенської єпархії та Скиту у Житомирській області викрито колишніх кримінальників, які підтримують зв'язок з РФ. Наразі ці контакти перевіряє СБУ. У ще одному монастирі Житомирщини виявили особу, яка з 2020 року перебуває в загальнодержавному розшуку як безвісти зникла. Під час огляду приміщень Свято-Миколаївського Милецького монастиря знайдено тексти молитов за країну-агресора та російські підручники, в яких вихваляють кремлівський режим. Усі вилучені матеріали направлено на експертизу для вживання подальших процесуальних дій.

 

Як писали "Коментарі" раніше, правоохоронці викрили, а суд вже ухвалив рішення щодо протиправних дій священнослужителя під час воєнної агресії РФ. Поплічником ворога виявився настоятель храму УПЦ МП у Лисичанську. Він передавав окупантам інформацію про бойові позиції українських військ на території міста, а також у районі Сєвєродонецька.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини