Головна Новини Суспільство релігія Зайняли цілу смугу: чим відзначилася хресна хода віруючих в Одесі (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Зайняли цілу смугу: чим відзначилася хресна хода віруючих в Одесі (ВІДЕО)

Православні віруючі паралізували рух на Об'їзній дорозі в Одесі через хресну ходу

8 липня 2021, 12:20
Поділіться публікацією:
















Сотні одеських водіїв застрягли в кілометровому заторі на популярній в місті Об'їзній дорозі. Причина — в організованій 8 липня хресній ході, в якій беруть участь тисячі православних одеситів. Про подію повідомляє ряд місцевих новинних ресурсів.

Зайняли цілу смугу: чим відзначилася хресна хода віруючих в Одесі (ВІДЕО)

Хресна хода віруючих спровокував величезні затори в Одесі. Фото: Думська

Згідно з інформацією "8Ньюз", хресна хода стартувала з вулиці Добровольського, де знаходиться храм Володимирської ікони Божої Матері. Закінчити своє паломництво християни повинні в селі Маринівка. Тут розташовується Свято-Покровський скит, який відноситься до Свято-Успенського Одеського чоловічого монастиря.

Слід зазначити, що відстань із Маринівки до Одеси становить близько 45 км. До кінцевої точки хресної ходи — близько 36 км. Цю відстань можна подолати за годину на автомобілі, але пішки, зрозуміло, доведеться йти набагато довше.

До слова, учасники хресної ходи зайняли собою одну зі смуг Об'їзної дороги, чим дуже ускладнили рух автомобілів. Також на опублікованому в Мережі відео можна помітити, як при повороті на трасу колона людей спокійно "перерізає" шлях автомобілістам. Через це в Одесі у районі Поскота, який і так славиться своїми частими пробками, рух автомобілів ускладнено ще більше.

Більш того — проблеми з рухом по шляху проходження віруючих спостерігалися аж до ділянки Дніпропетровської дороги.

У Мережі подібне рішення православних віруючих викликало чимало невдоволення.

"21 століття. Кому ці ходи треба ?! Фанатики!", "Повстання бабусь", "Від цього московського патріархату одні проблеми", "Як при комуняках, треба церкви вже забивати. Занадто багато релігії останнім часом. По-справжньому віруюча людина не виставляє свою віру на показ", "Створили незручності водіям і ходять зі своїми сектантскими символами", — обурюються користувачі соцмереж.

Деякі люди, зрозуміло, підтримали учасників хресного ходу, відзначаючи, що для віруючих є вельми важливим подібне дійство.

"Ну да, виставили так, що віруючі винні, а не влада, яка повинна була хоча б попередити водіїв. Табличку перед виїздом на дорогу поставити, що такого-то числа буде хресний хід", — зазначив Telegram-користувач Oleksiy Ykovlev.

Цікаво, що одесити тут же зазначили, що на Об'їзній дорозі жодна табличка не допомогла б, адже дорога є лише двосмуговою і тут регулярно виникають затори. На думку місцевих жителів, віруючим слід було продумати інший маршрут для свого таїнства.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, через що представники УПЦ МП не так давно мітингували під стінами Верховної Ради. Ексклюзивні фото, відео та подробиці з місця подій шукайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, який дебош в одному зі столичних храмів влаштували підлітки на Великдень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Роман

8 липня 2021, 20:35

А чо такой переполох? Креста Господнего сатанисты испугались??? И от огромных пробок в центре из-за точечной застройки друганами Трухи их не колбасит? Изыди, Сатано ! Слава Крестоходцам !

Алексей

8 липня 2021, 14:42

Такое шествие бывает один раз в году.Ничего страшного не произошло как пишут журналисты. Вера в бога святое каждого гражданина .Большое спасибо митрополиту Агафангелу за это событие в жизни горожан.


Новини