Головна Новини Суспільство події Неправославно: через що представники УПЦ МП зібралися під Радою (ФОТО, ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Неправославно: через що представники УПЦ МП зібралися під Радою (ФОТО, ВІДЕО)

Протестуючі впевнені, що в Україні відбуваються «гоніння на церкву» і збираються до Володимира Зеленського

15 червня 2021, 11:36
Поділіться публікацією:

15 червня під стінами українського парламенту дуже неспокійно — тут наші співвітчизники влаштували відразу кілька акцій протесту. Вимагають і зупинити забудову, і запитують стосовно закону про землю, і зачіпають питання релігії. Останні — представники Української православної церкви Московського патріархату — стверджують, що на них у нашій країні відкрили "гоніння".

Неправославно: через що представники УПЦ МП зібралися під Радою (ФОТО, ВІДЕО)

УПЦ МП протестують під стінами Верховної Ради. Фото: "Коментарі" / Марія Гергелюк

Про те, що відбувається, повідомляє парламентська кореспондентка порталу "Коментарі" Марія Гергелюк.

"Припиніть переслідування канонічної церкви УПЦ!", "З нами Бог", "Ми теж громадяни України", "Припиніть захоплення храмів" — з такими і не тільки плакатами під Верховною Радою у вівторок зібралися тисячі церковних служителів і прихожан, які належать до храмів УПЦ МП.

Молитовним співом і красномовними написами на банерах учасники акції намагаються привернути увагу влади до двох законів, які нібито порушують їхню свободу віросповідання і взагалі всіляко утискають права.

Йдеться про документ, котрий зобов'язує релігійні об'єднання, які мають осередки за кордоном України, прописувати свою "приналежність" у назві організації. Також протестувальників не влаштовує закон, яким врегульована процедура формувань релігійних громад на території нашої держави. Цей документ учасники акції називають "церковним рейдерством".

Неправославно: через що представники УПЦ МП зібралися під Радою (ФОТО, ВІДЕО) - фото 2
Неправославно: через що представники УПЦ МП зібралися під Радою (ФОТО, ВІДЕО) - фото 3
Неправославно: через що представники УПЦ МП зібралися під Радою (ФОТО, ВІДЕО) - фото 4
Неправославно: через що представники УПЦ МП зібралися під Радою (ФОТО, ВІДЕО) - фото 5
Неправославно: через що представники УПЦ МП зібралися під Радою (ФОТО, ВІДЕО) - фото 6
Неправославно: через що представники УПЦ МП зібралися під Радою (ФОТО, ВІДЕО) - фото 7
Неправославно: через що представники УПЦ МП зібралися під Радою (ФОТО, ВІДЕО) - фото 8

Головний сенс протестів — донести владі, що політики не можуть впливати на релігію, тим паче утискаючи чиїсь права. У планах протестуючих: продемонструвати нардепам кілька нових проєктів законів, які зможуть дозволити УПЦ МП вільніше почувати себе в Україні.

Учасники руху "Миряни", які й виступили організаторами цієї акції, планують пройти великим хресним ходом до самого Офісу президента. Там вони збираються звернутися до глави держави, щоб той припинив "гоніння".

UPD. Доки матеріал готувався до виходу, багатотисячна колона протестувальників встигла дістатися до Офісу президента. Відео з місця події поділилися колеги із "Сегодня".

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що українці протестували через ймовірного скасування частини закону, що захищає українську мову. Якими подробицями того, що відбувається поділився нардеп Микола Княжицький, можна дізнатися в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете прочитати про те, як зустрічі з прем'єром Денисом Шмигалем намагалися домогтися мітингувальники власники недобудованих будинків. Подробиці — в нашій публікації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини