Головна Новини Суспільство події Шмигаль, виходь! У Києві мітингують власники недобудов (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Шмигаль, виходь! У Києві мітингують власники недобудов (ВІДЕО)

В урядовому кварталі триває масовий мітинг ошуканих вкладників банку "Аркада"

28 травня 2021, 13:43 comments2503
Поділіться публікацією:








Шмигаль, виходь! У Києві мітингують власники недобудов (ВІДЕО)

Мітинг інвесторів банку "Аркада" у Києві. фото організаторів

У Києві під стінами Національного банку України (НБУ) та уряду інвестори збанкрутілого банку "Аркада" вимагали реакції на зупинене у 2018 році будівництво житлових комплексів "Еврика", "Патріотика" та "Патріотика на озерах" від прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля. Мітинг транслювали у прямому ефірі.

Люди скаржилися, що майже три роки українська влада не може вирішити проблеми з недобудовами у Києві. Власники квартир вимушені жити в орендованому житлі та вже втрачають надію на справедливість.

"Нас повинні почути! Не просто пообіцяти, як рік тому, а якійсь реальний результат. Наші вимоги — викупити площі — 3,6 млрд грн на фінансування держбудівництва. І щоб найближчим часом був результат. Ми вимагаємо за тиждень результат щодо державної підтримки та викуп житлових площ", — заявив один з організаторів мітингу.

Люди з плакатами та прапорами рушили від офісу банка "Аркада" під офіс НБУ, а потім — до Кабміну. Учасники мітингу вимагали звіту від прем’єра та виділення коштів з державного бюджету на добудову житлових комплексів. Діти інвесторів вигукували: "Шмигаль, виходь!"

До протестувальників вийшов представник уряду. Він нагадав, що минулого тижня було ухвалено закон, який дозволить відновити будівництво за державний кошт, проте Кабміну потрібно ухвалити ще низку підзаконних актів.

На добудову 39 житлових комплексів люди вимагають 3,6 млрд грн та щоб ці недобудови стали першим проєктом новоствореної "Української фінансової житлової компанії". Активісти передали два звернення — до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля та міністра фінансів Сергія Марченка та чекають на реакцію посадовців наступного тижня.

 

Акції протесту інвесторів банку "Аркада" тривають з травня 2020 року. Люди вимагають відновити будівництво 39 будинків недобудованих житлових комплексів у Києві. У ЖК "Патріотика", "Еврика" та "Патріотика на озерах" свої кошти вклали понад 12 тис. громадян.

Нагадаємо, в Україні стартувала іпотека під 7%. Які переваги й недоліки державної програми, портал "Коментарі" дізнався в експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини