Головна Новини Суспільство релігія Що в жодному разі не можна робити на Трійцю
commentss НОВИНИ Всі новини

Що в жодному разі не можна робити на Трійцю

Сьогодні, 20 червня, православні християни відзначають День Святої Трійці: що не бажано робити в цей день

20 червня 2021, 08:55 comments1461
Поділіться публікацією:

День Святої Трійці — одне з головних християнських свят, яке відзначається на 50-й день після Великодня в пам'ять зішестя Святого Духа на апостолів. У 2021 році він припадає на цю неділю, 20 червня. Що не рекомендується робити у свято?

Що в жодному разі не можна робити на Трійцю

Трійця-2021 / Фото: Pinterest

Відомо, що в цей день Святий Дух з'явився до апостолів і дарував їм здатність висловлюватися на різних мовах, щоб вони поширили по світу слово Боже. Святий дух є символом Триєдиного Бога — Отця, Сина і Святого Духа.

Вважається, що в таке важливе церковне свято християн не можна нічого робити по дому, також стригтися, вишивати, в'язати і займатися іншими видами рукоділля. Особливо сувора заборона стосувалася земляних робіт на Трійцю, оскільки в цей день вона вважалася іменинницею і її не можна було турбувати.

Також не можна купатися в річках і озерах. Згідно з повір'ям, у цей день на сушу можуть виходити русалки і забирати з собою на дно людей. Не бажано ходити в ліс, адже там можуть підстерігати мавки.

На Святу Трійцю можна приходити свататися до дівчини, але не святкувати весілля, тому що це вважається поганою прикметою.

У цей святковий день також не можна виявляти негативні емоції. Постарайтеся утриматися від сварок, конфліктів, претензій, заздрості, образ та іншого.

Нагадаємо, що вже цієї осені український календар поповниться ще одним професійним святом. Він буде носити назву День адміністратора ЦНАП. Відзначати пропонують на початку осені — 6 вересня.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що найбільш популярними в Україні вважають релігійні свята — Великдень і Різдво (66% і 65%).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини