Головна Новини Суспільство релігія Повна заборона УПЦ МП: чи підтримують це рішення українці
commentss НОВИНИ Всі новини

Повна заборона УПЦ МП: чи підтримують це рішення українці

За даними опитування КМІС, повну заборону УПЦ Московського патріархату підтримує більшість українців.

29 грудня 2022, 12:35 comments2379
Поділіться публікацією:

У грудні 2022 року 78% українців дотримуються думки, що держава тією чи іншою мірою має втрутитися у діяльність УПЦ (МП). Зокрема, серед них 54% висловилися за те, щоб цю церкву було повністю заборонено в Україні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на результати соцопитування КМІС.

Повна заборона УПЦ МП: чи підтримують це рішення українці

УПЦ МП. Фото: Getty Images

За інформацією соціологів, ще 24% респондентів виступають за дещо м'якший підхід, який не передбачає повної заборони, але передбачає встановлення державного контролю та нагляду.

Лише 12% співвітчизників вважають, що нічого не варто робити та не слід втручатися у справи УПЦ (МП), а розслідувати лише деякі можливі випадки правопорушень.

Зазначимо, соціологи провели опитування українців з 4 по 27 грудня 2022 року. Всього опитано 1010 громадян України. Думкою українців не вдалося поцікавитися на території анексованого Росією Криму та Донбасу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — секретар РНБО Олексій Данілов закликав представників УПЦ МП перестати обманювати українців, насамперед, своїх парафіян і публічно заявити про свою приналежність до Москви або публічно відхреститися від цього. Про це Олексій Данілов сказав у ефірі загальнонаціонального телемарафону.                                                                              

Також видання "Коментарі" повідомляло – рішення Конституційного суду – не указ. Українська православна церква Московського патріархату відповіла відмовою на те, щоб прибрати у своїй назві належність до країни-агресора. Юрист УПЦ МП розповів про нюанси.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Віктор

29 березня 2023, 16:06

Ми маємо свою державу. І повинні жорстоко вирішити питання про заборону ворожої пропаганди в УКРАЇНІ. У мене є бажання об"єднання ПЦУ з ГКЦ. Цілі одні, керівництво різне. Повинні домовитись як керувати. Це в інтересах людей і нашої Держави. Шановні Українці! ВСУ б"є ворога на фронті, а ми повинні боротися с ворогом і словом і ділом. СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!

Слава

15 березня 2023, 05:34

Нужно, чтобы была УПЦ, но СТРОГО без Московского Патриархата. Все Службы и молитвы должны быть на церковнославянском, а проповедь должна читаться на украинском языке!

Іван Сірко

29 грудня 2022, 12:56

Не може існувати церква, "українська", самопроголошеного московського патріархату! Прозрійте нарешті ! Бо це не українська церква !!!


Новини