Головна Новини Суспільство релігія Чотири області України заборонили діяльність московського патріархату
commentss НОВИНИ Всі новини

Чотири області України заборонили діяльність московського патріархату

Волинська, Рівненська, Хмельницька та Житомирська області заборонили діяльність московського патріархату.

27 квітня 2023, 17:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

До Волинської, Рівненської та Хмельницької області, які раніше заборонили діяльність УПЦ московського патріархату додалась Житомирська область. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Укрінформ".

Чотири області України заборонили діяльність московського патріархату

Житомирська область заборонили діяльність УПЦ МП. Фото з відкритих джерел

Депутати обласної ради Житомирської області ухвалили рішення заборонити діяльність УПЦ Московського патріархату на території області.

"Заборонити діяльність Української православної церкви, яка має церковно-канонічний зв’язок із російською православною церквою (зареєстрована як Київська митрополія УПЦ, ЄДРПОУ 21510633), є її структурним підрозділом і перебуває у відносинах підпорядкування, на території Житомирської області", – йдеться у рішенні Житомирської облради.

Окрім заборони на діяльність, депутати також прийняли рішення розірвати договори оренди з церквами, що зареєстровані як Київська митрополія УПЦ, ЄДРПОУ 21510633, тобто належать до московського патріархату.

Таким чином Житомирська область стала четвертою, яка заборонила діяльність УПЦ МП. Раніше таке ж рішення прийняли Волинська, Рівненська та Хмельницька області.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Буковині підпалили храм Української православної церкви московського патріархату. Правоохоронці затримали палія та з'ясовують обставини вчинку чоловіка.

Також "Коментарі" писали про дослідників, які провели різносторонній аналіз у кількох сферах та змогли відтворити обличчя, яке міг мати Ісус. Результат науковців кардинально відрізняється від звичного бачення зображення Ісуса у православних та католицьких релігійних спорудах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини