Головна Новини Суспільство неймовірно Вчені показали справжній вигляд обличчя Ісуса: неочікуваний результат
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені показали справжній вигляд обличчя Ісуса: неочікуваний результат

Дослідники провели різносторонній аналіз у кількох сферах та змогли відтворити обличчя, яке міг мати Ісус.

15 квітня 2023, 23:20 comments16340
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Ми звикли бачити Ісуса світлим чоловіком з блакитними очима та довгим розпущеним волоссям. Проте дослідження вчених заперечують такий вигляд Ісуса. Про те, як насправді виглядав Ісус повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Popular Mechanics.

Вчені показали справжній вигляд обличчя Ісуса: неочікуваний результат

Ісус Христос в уяві західних художників

На думку вчених складно зрозуміти який вигляд мав Ісус, адже до нашого часу не збереглось скелета чи інших його останців, які могли б бути використанні для отримання ДНК. Таким чином художники давали волю своїй уяві, коли зображали Ісуса.

"Хоча західні образи є домінуючими, в інших частинах світу його часто показують як темношкірого, араба чи латиноамериканця", — говорить доцент кафедри світового християнства Карлос Ф. Кардоза-Орланді.

Щоб зібрати максимально близьке зображення, вченні використали методи судової антропології та кісток людей, які жили в тому ж регіоні та в той час, що і Ісус. Також були взятті до уваги з таких галузей як генетика, приматологія, палеоантропологія, остеологія, харчування, стоматологія, адаптація до клімату та інші. Окрім того, згадується, що Ісус нічим не відрізнявся від семітів.

За допомогою цих засобів та спеціального комп’ютерного забезпечення дослідники створили найбільш ймовірне обличчя Ісуса.

Вчені показали справжній вигляд обличчя Ісуса: неочікуваний результат - фото 2

За кістками та черепом не вдалось визначити такі ключові риси як довжину волосся та колір очей. У цьому дослідникам допомогла Біблія. Виявилось, що в Ісуса були карі очі, а не блакитні, як часто зображують сьогодні. Також відомо, що Ісус мав коротке волосся. В одній з глав Нового Заповіту апостол Павло згадує як бачив Ісуса та зауважив, що довге волосся було б ганьбою для чоловіка.

Вчені змогли вирахувати і зріст Ісуса. Завдяки аналізу скелетів того часу, середній зріст чоловіка був 155 см, а вага 50 кг.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що український храм встановив дзвони з гільз із Бахмута.

Також "Коментарі" писали про вартість великоднього кошика у 2023 році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

сергей

16 грудня 2023, 18:03

наверное бывает и такое ?!


Новини