Головна Новини Суспільство події Український храм встановив дзвони з гільз із Бахмута (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Український храм встановив дзвони з гільз із Бахмута (ВІДЕО)

На Одещині один з храмів встановив дзвони з гільз від 155 мм снарядів, що були використані у Бахмуті

15 квітня 2023, 19:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У храмі Покрови Пресвятої Богородиці в селищі Овідіополь, Одеської області встановили п'ять "Дзвонів Перемоги". Їх виготовили з гільз 155-мм калібру, які надійшли з міста Бахмут. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Facebook Одеського прикордонного загону.

Український храм встановив дзвони з гільз із Бахмута (ВІДЕО)

155-мм артилерійський снаряд. Фото з відкритих джерел

Українські церковники креативно підійшли до перероблення військових снарядів, адже використали їх у якості церковних дзвонів. Капелан Одеського прикордонного загону Андрій Ляшик передав п’ять гільз від 155-мм калібру для цієї мети.

"Сьогодні гільзи 155 калібру з фортеці Бахмут отримали друге життя, адже стали церковними дзвонами, щоб закликати українців відвідувати богослужіння, чинити добрі справи, молитись за Перемогу нашої країни та щохвилини пам’ятати, якою ціною ми здобуваємо мир", — йдеться у повідомлені Одеського прикордонного загону.

Відео з використанням дзвонів можна переглянути нижче:

Перед першим використанням дзвонів місцевий священник отець Андрій подякував волонтерам та воїнам і зауважив, що ці дзвони нагадуватимуть подвиги українських захисників.

Храм Покрови Пресвятої Богородиці у селищі Овідіополь спорудили у 2018 році завдяки учасникам антитерористичної операції.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що британський експерт заявив про тривожні зміни найближчими днями у напрямку Бахмута: ми в ендшпілі битви. Аналітик зазначає, що ЗСУ вдало проводять військові кроки і вже 10 місяців виснажують армію РФ, проте втрата однієї дороги може призвести до виходу з міста-фортеці.

Також "Коментарі" писали, що росіяни шоковані рішенням Володимира Путіна та називають це прямим квитком до Бахмута.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини