Головна Новини Суспільство події «Підпалили храм, - без шансів на порятунок»: на Буковині вщент вигоріла церква УПЦ МП
commentss НОВИНИ Всі новини

«Підпалили храм, - без шансів на порятунок»: на Буковині вщент вигоріла церква УПЦ МП

На Буковині чоловіка затримали правоохоронці за підозрою у підпалі храму та магазину. З ним працюють поліцейські, встановлюючи мотиви вчиненого

24 квітня 2023, 11:05
Поділіться публікацією:

Про це повідомляє поліція Чернівецької області, пишуть "Коментарі".

«Підпалили храм, - без шансів на порятунок»: на Буковині вщент вигоріла церква УПЦ МП

На Буковині підпалили храм УПЦ МП

"Сьогодні вранці, 24 квітня, до поліції надійшло повідомлення про пожежу в селі Мілієво Вижницького району. Для з’ясування обставин події на місце інциденту виїхали співробітники Вижницького районного відділу поліції та ДСНС", — заявляють у пресслужбі поліції.

За попередньою інформацією поліції, церква та магазин зайнялися в результаті підпалу. Провівши слідчо-розшукові дії, з’ясувалося що до інциденту може бути причетний 34-річний житель сусіднього села Іспас. Чоловіка уже затримали.

"Слідчі поліції за вказаним фактом розпочали кримінальне провадження, передбачене частиною 2 статті 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Проводяться першочергові слідчі дії для встановлення обставин та мотивів вчинених правопорушень", — додають у поліції.

На ситуацію уже відреагували у Чернівецько-Буковинській єпархії УПЦ МП.

"Підпалили храм цієї ночі — професійно, без шансів на порятунок. Церкву було побудовано силами парафіян замість захопленої прихильниками "УПЦ (КП)" на честь преподобної Параскеви Сербської, ще у 2014 році", — зазначили на Facebook-сторінці Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про — низку скандалів у різних регіонах України щодо захисників за участю священнослужителів УПЦ МП та недобросовісних громадян Минулого тижня мережами прокотилися декілька відео, на яких священнослужителі УПЦ так званого МП зневажливо повели себе по відношенню захисників.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини