Головна Новини Суспільство релігія Чи можуть люди висміювати Бога: несподівана відповідь Папи Римського
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи можуть люди висміювати Бога: несподівана відповідь Папи Римського

Папа Римський розповів, що жарти над Богом не є єрессю чи богохульством.

17 червня 2024, 11:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Папа Римський Франциск прийняв групу з понад сотні коміків з 16 країн світу. Під час аудієнції з понтифіком, його запитали, чи можуть люди висміювати Бога. Папа Римський несподівано відповів, що так, люди можуть сміятись з Бога, однак вказав на деякі умови.

Чи можуть люди висміювати Бога: несподівана відповідь Папи Римського

Папа Римський Франциск. Фото з відкритих джерел

14 червня до Папи Римського приїхали близько 100 популярних коміків, серед яких були такі американські зірки як Джиммі Феллон, Конан О'Брайен, Кріс Рок і Стівен Колбер. Під час зустрічі з митцями зі сфери гумору Папа Римський розповів, що люди можуть жартувати над Богом.

"Чи можемо ми також сміятися з Бога? Звичайно, це не богохульство, ми можемо це робити, так само як ми граємо і жартуємо з людьми, яких ми любимо", – сказав Франциск.

За словами понтифіка, сміятись з Бога можливо без наміру образити релігійні почуття віруючих. За його словами, гумор має викликати співчуття та відкритість, а не бути спрямованим проти когось.

"Гумор не ображає, не принижує, не засуджує людей за їхні вади. Те, що я зараз кажу, не є єрессю: коли вам вдається викликати свідому посмішку з вуст навіть одного глядача, ви також змушуєте Бога посміхатися", – сказав Папа Римський.

Після загальної промови Папа Римський поспілкувався з присутніми коміками особисто.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що 87-річний Папа Римський за останні кілька місяців потрапив у щонайменше два скандали через свої вислови. У травні понтифік використав образливі слова щодо геїв, а у червні недоречно висловився щодо жінок.

Також "Коментарі" писали про заяву Папи Римського з закликом до миру в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини