Головна Новини Суспільство релігія Церковне свято 24 серпня: що можна і не можна робити сьогодні
commentss НОВИНИ Всі новини

Церковне свято 24 серпня: що можна і не можна робити сьогодні

Що можна робити 24 серпня, а які дії суворо заборонені православним - дізнайтесь у нашому матеріалі

24 серпня 2022, 07:50 comments1454
Поділіться публікацією:

Православна церква 24 серпня відзначає день пам'яті преподобних Феодора та Василя Печерських. Історія життя цих послушників дуже повчальна. Феодор був багатою людиною і перед тим, як вступити до монастиря, роздав усе своє майно. Він спокусив його і чоловік став шкодувати про скоєне. Один із братів — Василь — сказав, що може відшкодувати Феодору вартість його майна, тільки нехай той не шкодує. І пам'ятає, що в Константинополі один молодець уже був у такій ситуації і, сказавши перед Богом про передачу володінь, упав та помер. Феодор покаявся у своєму гріху, подякував Василю і вони стали друзями.

Церковне свято 24 серпня: що можна і не можна робити сьогодні

Церковне свято. Фото: з відкритих джерел

Через деякий час він знову спокусив Феодора, прийшовши до нього в образі Василя. Він пропонував попросити у Бога грошей і вказав на місце, де приховано срібло. Феодор спокусився, але невдовзі Василь повернувся в обитель і друзі поклали срібло назад.

Князь Мстислав, син Святополка, дізнався про це та вимагав від святих, щоб вони розкрили місце, де ховають скарби. Мучив їх, навіть пустив стрілу у Феодора. Той дістав її, кинув князеві і сказав, що він сам помре від стріли. Тієї ж ночі обидва ченці померли.

Наші пращури помітили, якщо сьогодні дощ ллє під час сходу — до поганої погоди на кілька днів. Туман над водоймами — чекайте погожих деньків; якщо до цього дув вітер, а 24 числа припинився, значить скоро настане хороша погода.

Що сьогодні не можна робити

Наші пращури помітили, якщо в цей день погода буде непогожою, то і осінь буде такою. Також заборонено пити алкоголь. Вважається, що у цей день є дух та лякає пияків. 24 серпня не варто лінуватися і думати про свої страхи.

Що можна робити 24 серпня

Наші пращури помітили, якщо у цей день погода буде невелика, то в цей день буде спекотно. З цієї вовни робили валянки та інші речі. Православні віруючі у цю дату можуть помолитися святим мученикам про здоров'я та допомогу у справах.

Читайте також на порталі "Коментарі" — церковне свято 23 серпня: що можна і не можна було робити цього дня.

Також видання "Коментарі" повідомляло — вся Україна вкрита хмарою пилу : чому варто закривати вікна — у чому загроза здоров'ю



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини