Головна Новини Суспільство релігія Церковне свято 19 липня: що можна і не можна робити цього дня
commentss НОВИНИ Всі новини

Церковне свято 19 липня: що можна і не можна робити цього дня

Що можна робити 19 липня, а які дії суворо заборонені віруючим – дізнайтесь у матеріалі

19 липня 2022, 07:15 comments2080
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", на честь пам'яті про преподобного Сисого Великого сьогодні відзначається Сисоїв день. Премудрий Сисий був ченцем-самітником і жив у Єгипетській пустелі. За своє життя здійснив чимало подвигів, досяг високої духовної чистоти і сприйняв дар чудотворення, так що одного разу навіть своєю молитвою повернув до життя померлого юнака. Сисий Великий був надзвичайно суворий до себе, але з милосердям ставився до всіх, хто звертався до нього за допомогою. Він говорив, що його шлях — ставити себе нижче за всіх інших, тому що саме таке приниження веде до чистоти духу.

Церковне свято 19 липня: що можна і не можна робити цього дня

Церковне свято. Фото: із відкритих джерел

На смертному одрі Сисой казав, що бачить Ангелів і розмовляє з ними, щоб вони дали йому ще трохи часу на покаяння. Учні, стоячи над Сисоєм Великим, дивувалися — вважали, що немає потреби йому в чомусь каятися. Але премудрий був упевнений – він недостатньо пізнав каяття за своє життя. Коли він це вимовив, обличчя його засяяло і Господь забрав святого на небеса.

Наші пращури помітили, якщо у цей день спекотно, то зима буде холодною. Так, вони говорили – листя пожовтіло – чекай на ранню осінь і зиму. Жовті хмари по небу пливуть – чекай на дощ. У Сисоєв день не можна поспішати, інакше розпочата справа завершиться крахом. Проблеми, що виникли 19 липня, незабаром вирішаться самі собою.

Що можна робити 19 липня

Наші пращури помітили, що в цей день наші пращури помітили, якщо у цей день спекотно, то зима буде холодною. Також сьогодні можна молитися Сисою Великому за благополуччя у справах.

Що сьогодні не можна робити

19 липня жінкам заборонено прибирати, прати та займатися прибиранням по дому. Народні прикмети свідчать, що не можна давати і позичати гроші — самі потребуватимете. Православна церква забороняє сваритися та поганословити, особливо, з близькими та коханими.

Читайте також на порталі "Коментарі" — яке церковне свято було 18 липня: що можна і не можна було робити цього дня.

Також видання "Коментарі" повідомляло — кадрове перетасовування Зеленського, Рамштайн-4, переговори України та РФ: чого чекати від цього тижня, як це може вплинути на війну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини