Головна Новини Суспільство Природні ресурси Вчені виявили жахливу древню птицю з головою динозавра (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені виявили жахливу древню птицю з головою динозавра (ВІДЕО)

Палеонтологи з Китайської академії наук зробила відкриття, яке допоможе зрозуміти, як саме викопні ящери перетворилися на птахів.

6 січня 2023, 05:15
Поділіться публікацією:








Команда професійних дослідників з Китайської академії наук на чолі з Чжоу Чжунхе виявила в осадових породах віком 120 мільйонів років на півночі Китаю скелет стародавнього птаха з головою динозавра.

Вчені виявили жахливу древню птицю з головою динозавра (ВІДЕО)

Незвичайна знахідка дослідників/ Фото з відкритих джерел

Ця унікальна знахідка допоможе палеонтологам зрозуміти, як саме викопні ящери перетворилися на птахів і чим було зумовлено цю трансформацію.

Про це повідомляє видання Science Alert.

Вченим давно відомо, що птахи є прямими нащадками динозаврів, хоча палеонтологи поки що не можуть сказати, як саме відбулася ця трансформація. Виявлений скелет зможе пролити світло на цей перехід і дасть відповіді на глобальні питання сучасної палеонтології.

Вчені виявили жахливу древню птицю з головою динозавра (ВІДЕО) - фото 2

Виявлену істоту назвали Cratonavis zhui. Його знайшли в осадових породах віком 120 мільйонів на півночі Китаю. Тут були виявлені відбитки тіл пернатих динозаврів та ранніх птахів, у тому числі Confuciusornis Santus.

У стародавньої істоти була архаїчна голова у поєднанні з сучаснішим пташиним тілом. Палеонтологи зуміли реконструювати форму черепа птиці та виявили, що вона майже така сама, як у динозаврів на зразок Тиранозавр Рекс (Tyrannosaurus rex).

Вчені вивчили останки викопної істоти за допомогою комп'ютерної томографії високої роздільної здатності. Використовуючи цифрові версії мінералізованих кісток, команда реконструювала форму та функції черепа, якими вони були за життя птаха.

Вчені виявили жахливу древню птицю з головою динозавра (ВІДЕО) - фото 3

Перехід від динозавра до птиці передбачає кардинальні зміни форми, функцій та навколишнього середовища, які зрештою призвели до появи пташиного тіла. Деякі з цих змін все ще можна простежити, як розвиваються сучасні птахи.

Раніше "Коментарі" писали про те, що у Монголії виявлено новий унікальний вид динозаврів (ФОТО). Вчені провели всебічний аналіз структури скелета вимерлої рептилії і дійшли приголомшливих висновків.

Читайте також: Шок: в океані виявлено загадкову багатометрову істоту (ВІДЕО). Дослідники з чистої випадковості виявили в безмежних водах океану непізнану істоту, яка так і не вдалася ідентифікувати.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини