Головна Новини Суспільство Природні ресурси У Кабміні розповіли чи переглядатимуть тариф на електрику
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кабміні розповіли чи переглядатимуть тариф на електрику

Уряд продовжує підтримувати українців, тож пільговий тариф на електроенергію зберігається, про це на засіданні Кабміну повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, передають «Коментарі»

30 січня 2024, 14:46
Поділіться публікацією:

Уряд поки що не планує переглядати тариф на електроенергію, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. За його словами, Кабмін і надалі підтримує українців.

У Кабміні розповіли чи переглядатимуть тариф на електрику

Шмигаль розповів, що буде з тарифом

"Продовжуємо підтримувати українські сім'ї та зберігаємо пільговий тариф на електроенергію для населення. Він був і залишається 2 гривні 64 копійки за кВт⋅год. Загалом цієї зими уряд не планує зміни жодних тарифів для населення"
, – заявив він.

Крім того, прем'єр-міністр повідомив, що в жодному регіоні немає відключень світла і не планується, навіть не дивлячись на атаки ворожих ракет.

"Після того, як 50% енергосистеми вразили ворожі ракети і дрони, ми провели масштабні ремонти і додали енергетиці 2,2 ГВт потужності",
— додав він.

Нагадаємо, як писали "Коментарі", народний депутат Сергій Нагорняк припустив, що вартість електроенергії може зрости вдвічі у 2024 році. Він визнав, що частина українців не зможе сплачувати за електроенергію за новим тарифом, тому для неї потрібно зберегти субсидії. Решта, впевнений нардеп, має оплачувати справедливі тарифи.

Крім того, "Коментарі" писали, що експерт у сфері енергетики Корольчук вважає, що влада таки підніме вартість електрики, але не вдвічі.

Також "Коментарі" розповідали, що експерти у сфері енергетики вважають, що зростання тарифів призведе до масових неплатежів. На їхню думку, тарифи можна піднімати, коли спостерігатиметься зростання добробуту громадян. Проте аналітики нагадали, що вартість електроенергії для побутових споживачів субсидується. І якщо уряд піде на підвищення тарифів, це означатиме, що резервів у країні не лишилося.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини