Головна Новини Суспільство Природні ресурси Ціни зростуть, але не кардинально. Експерт розповів, скільки може коштувати електрика
commentss НОВИНИ Всі новини

Ціни зростуть, але не кардинально. Експерт розповів, скільки може коштувати електрика

У ВР заговорили про підвищення тарифу на електрику вдвічі. Але, як сказав в ефірі «Київ 24» експерт із енергетичних питань, таке кардинальне підвищення призведе до нарощування боргів населення, передають «Коментарі»

30 січня 2024, 14:29
Поділіться публікацією:

У Верховній Раді заговорили про підвищення вартості електроенергії до 6 гривень за кіловат. Народний депутат Сергій Нагорняк нагадав, що західні партнери вимагають від України привести тарифи до ринкових. Але, як вважає експерт з енергетичних питань Юрій Корольчук, у 2024 році вартість електрики кардинально не підніматимуть.

Ціни зростуть, але не кардинально. Експерт розповів, скільки може коштувати електрика

Ріст раифу може спричинити ріст боргів населення

"Цього року ціну за кіловат до 6 грн ми точно не побачимо. 3,5-4 грн, такий буде діапазон ціни"
, – зазначив експерт.

Корольчук підкреслив, що в умовах війни, коли багато людей просто виживають, неправильно прийматиме рішення про кардинальне підвищення тарифів, адже це призведе лише до зростання заборгованості.

"Проблема в тому, щоб в умовах війни, зниження доходів та безробіття підвищувати тарифи – це неправильне рішення. Воно нарощуватиме борги населення"
, – додав Корольчук.

Варто зазначити, що зараз вартість електроенергії для населення становить 2,64 грн/кВт-год.

Нагадаємо, як писали "Коментарі", народний депутат Сергій Нагорняк припустив, що вартість електроенергії може зрости вдвічі у 2024 році. Він визнав, що частина українців не зможе сплачувати за електроенергію за новим тарифом, тому для неї потрібно зберегти субсидії. Решта, впевнений нардеп, має оплачувати справедливі тарифи.

Також "Коментарі" розповідали, що експерти у сфері енергетики вважають, що зростання тарифів призведе до масових неплатежів. На їхню думку, тарифи можна піднімати, коли спостерігатиметься зростання добробуту громадян. Проте аналітики нагадали, що вартість електроенергії для побутових споживачів субсидується. І якщо уряд піде на підвищення тарифів, це означатиме, що резервів у країні не лишилося.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://kyiv24.news/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини