Головна Новини Суспільство Домашні улюбленці Названо популярні ласощі, які вб'ють вашу хатню тваринку
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо популярні ласощі, які вб'ють вашу хатню тваринку

Кожен власник хатньої тварини прагне порадувати свого улюбленця ласощами. Однак деякі продукти, які вживає людина, не рекомендується давати тваринам.

12 січня 2023, 05:15 comments1799
Поділіться публікацією:

На жаль, дуже часто ветеринарним лікарям доводиться буквально рятувати тварин, яких господарі вирішили "почастувати" ласощами зі свого столу.

Названо популярні ласощі, які вб'ють вашу хатню тваринку

Їжа, небезпечна для хатніх тварин/Ілюстраційне фото

Люди часто хочуть побалувати своїх улюбленців і дають їм зі столу смачну, на їхню думку, їжу. Найчастіше це відбувається в період свят, коли столи "ломляться" від надлишку страв.

Фахівці вирішили ще раз нагадати власникам домашніх тварин про те, що деякі з таких "смаколиків" можуть призвести до дуже поганих наслідків і навіть позбавити вашого вихованця життя.

Хлібобулочні вироби, які містять дріжджі, потрібно тримати подалі від вихованців. Тварини від бродіння дріжджів і етанолу, що утворився в шлунку, можуть отримати метаболічний ацидоз, який може викликати раптове падіння рівня глюкози в крові, пригнічення дихання , судоми та зупинку серця.

Цибуля-порей, цибуля-шалот і ще часник для собак і кішок отруйні. При попаданні в організм можуть викликати гемолітичну анемію — зниження кількості еритроцитів.

Свіжий виноград і родзинки містять винну кислоту, і при їх вживанні може трапитися гостре захворювання нирок у тварини.

Шоколад токсичний як собак, так кішок. У жодному разі не пропонуйте шоколад своїм вихованцям, бо ризикуєте потім зіткнутися із серйозними проблемами.

Смажене м'ясо. У хатніх тварин, які споживають дуже багато жирів (читай — смаженого м'яса) може розвинутися панкреатит і запалення підшлункової залози. За відсутності адекватного лікування панкреатит пошкоджує інші органи, такі як нирки і печінку, і викликає підвищене згортання крові. Домашні тварини з панкреатитом не живуть довго, на жаль.

Раніше "Коментарі" писали: У цирку Італії тигр роздер дресирувальника на очах шокованої публіки (ВІДЕО 18). Потерпілого негайно госпіталізували. Дресирувальникові знадобилася термінова медична допомога, оскільки хижак встиг завдати йому серйозних травм.

Читайте також: Вчені виявили моторошну древню птицю з головою динозавра (ВІДЕО). Палеонтологи з Китайської академії наук зробила відкриття, яке допоможе зрозуміти, як саме викопні ящери перетворилися на птахів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини