Головна Новини Суспільство Міграція населення В Ісландії евакуювали місто через загрозу виверження вулкана
commentss НОВИНИ Всі новини

В Ісландії евакуювали місто через загрозу виверження вулкана

Значна частина Ісландії – це вулканічне плато, що піднімається на 2000 метрів над рівнем моря

11 листопада 2023, 22:50
Поділіться публікацією:

Влада Ісландії в суботу, 11 листопада, евакуювала тисячі жителів міста Гріндавік на південному заході країни через загрозу виверження вулкана. Про це повідомляють "Коментарі" із посиланням на DW.

В Ісландії евакуювали місто через загрозу виверження вулкана

Ейяф'ядлайєкюдль - один з найвідоміших вулканів Ісландії

Евакуація населеного пункту розпочалася після того, як Ісландське метеорологічне управління попередило про "значні зміни" у сейсмічній активності на півострові Рейк'янес, де розташований однойменний вулкан. Метеорологи припустили, що скупчення магми під землею може вийти на поверхню і досягти Гріндавіка, де проживає понад три тисячі людей. За даними вчених, виверження може статися протягом кількох днів, проте на даному етапі неможливо визначити, де і коли саме це станеться.

З кінця жовтня на Рейк'янесі було зареєстровано 24 тисячі підземних поштовхів, з них майже 800 — 10 листопада.

Агентство цивільного захисту Ісландії наказало жителям Гріндавіка залишити місто. Водночас воно наголосило, що це не екстрена евакуація, і закликало зберігати спокій.

З 2021 року на півострові далеко від населених відбулося три виверження: у березні 2021 року, у серпні 2022-го та у липні 2023 року.

Значна частина Ісландії – це вулканічне плато, яке піднімається не вище, ніж на 2000 метрів над рівнем моря. Завдяки цьому весь острів покритий діючими вулканами, геотермальними джерелами та лавовими полями. Найвідоміші з них — Ейяф'ядлайєкюдль та Гекла.

Тим часом, Пугачова відповіла своїм недоброзичливцям. Відома радянська та російська співачка відповіла тим, хто рахує її гроші та волосся на голові.

Україна пригрозила атаками нафтогазової інфраструктури Росії. Україна може відповісти, якщо РФ знову атакує енергетичні об’єкти країни.

А в Росії заявили про НП через "втручання сторонніх осіб".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини