Головна Новини Суспільство Міграція населення Скільки українських переселенців виїхало до Литви
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки українських переселенців виїхало до Литви

В Литві відкрили центр для переселенців з України

11 червня 2022, 21:25
Поділіться публікацією:

Литва з лютого 2022 року відкрила свої кордони для українців, в країні зупинилося більше 50 тисяч наших громадян. Про це повідомляють в Офісі президента України.

Скільки українських переселенців виїхало до Литви

Діана Наусєдєнє, фото Офісу президента

У Вільнюсі 11 червня урочисто відкрито перший у Європейському Союзі Український центр для вимушених переселенців. До створення центру долучилися Олена Зеленська та дружина президента Литви Діана Наусєдєнє. Очолив Центр Альгірдас Кумжа, екс-посол Литви в Києві.

Центр зосередиться на освітній, рекреативній, профорієнтаційній роботі, наданні психологічної допомоги переселенцям, організації відпочинку, консультаціях з юридичних питань перебування в Литві, проведення мовних курсів, гуртків, лекцій тощо. На базі Центру проводитимуть культурні заходи, він стане осередком україннської культури в Вільнюсі.

"Ми хотіли, щоб в українців, які через війну були змушені приїхати до Литви, з’явилося по-справжньому рідне місце. Щоб центр справді був осередком, куди можна звернутися з будь-якого питання – по допомогу чи спілкування. Щоб тут можна було навчатися, проводити дозвілля. Долучитися до культурного заходу або освітнього курсу", – говорить Олена Зеленська.

Як писав портал "Коментарі", українка розповіла, як приймали українських біженців у Франції. Киянка Юлія Ткачова розповіла, як виїхала з України до Франції, до департаменту Верхня Савойя. Жінка розповіла, скільки можна отримати як переселенець в країні та які умови проживання.

Також ми писали, що киянка розповіла про свою подорож за кордон та мандрівку Італією й Польщею та переїзд до Великобританії після початку бойових дій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини