Головна Новини Суспільство Міграція населення Навала мігрантів спричинила кризу: їх більше ніж мешканців острова
commentss НОВИНИ Всі новини

Навала мігрантів спричинила кризу: їх більше ніж мешканців острова

Італія відчула значний тиск від мігрантів з Африки. На один острів прибули тисячі біженців.

17 вересня 2023, 13:27
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

На італійський острів Лампедуза прибуває все більше мігрантів. За останні кілька днів їх з'явилося понад 8 тисяч. Італійські політики звертаються до міжнародної допомоги для боротьби з триваючою кризою.

Навала мігрантів спричинила кризу: їх більше ніж мешканців острова

Мігранти на острові Лампедуза. Фото з відкритих джерел

Італійський острів Лампедуза, що розташований за 200 км від Тунісу став тимчасовим притулком для мігрантів з Африки. На острів за два дні прибуло понад 8 тис. людей на 200 човнах, що перевищило кількість місцевих мешканців, яких на острові живе близько 6,2 тис. осіб.

Центр мігрантів, який розташований на острові не має можливості прийняти усіх, адже він має лише 400 місць. Влада острова звернулась до прем’єрки Італії Джоржії Мелоні. А представники влади просять підтримки в інших країн та міжнародних організацій.

"Італія потребує міжнародної допомоги у зв'язку з новою хвилею міграційної кризи", — заявив міністр закордонних справ Антоніо Таяні.

Влада острова Лампедуза заявила, що її головним пріоритетом є зменшення кількості мігрантів та можливо їх передача до Сицилії. Італійські ЗМІ повідомляють, що деякі мігранти через відсутність їжі та води поводились вкрай агресивно.

За даними Міністерства внутрішніх справ Італії, у 2023 році до Італії прибуло вже 116 тис. мігрантів і біженців, тоді як за аналогічний період 2022 року було зафіксовано 63 тис. осіб.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що тисячі мешканців карибського острова Карті-Суйтупо повинні залишити свій дім та переселитись на материк. Їх острів поступово йде під воду та стає непридатним для життя.

Також "Коментарі" писали, скільки українських біженців хочуть назавжди залишитись у Польщі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Так

17 вересня 2023, 12:37

В чому проблема? на баржу та висадити на берег додому,


Новини